Thursday, October 21, 2010

Terkini UMNO 2010 : Wakil Kelantan 'bantai' Nik Aziz[KELANTAN] MD. ALWI: Kali terakhir saya berucap pada 2006, hari ini saya gementar dari pagi hingga sekarang.

[KELANTAN] MD. ALWI: Gementar kerana dewan ini dewan keramat. Bukan sebarang ucapan, bukan sebarang perhimpunan, bukan sebarang wadah. Ucapan paling penting dalam karier Perdana Menteri. Kerana di sini parti ini, bercakap soal masa depan Melayu, soal negara agam dan soal di mana bumi dipijak di situ langit dijunjung.

[KELANTAN] MD. ALWI: Insya-ALLAH kali ini kita akan menempa kejayaan (PRK Galas) . Semua ada di galas, Di situ 1Malaysia. Saya kena salute Datuk Mustapa. Pengerusi Perhubungan boleh jadi Timbalan Pengarah. Bukan senang pemimpin nak turun ke bawah. Inilah model pemimpin negara boleh ke atas boleh ke bawah, kita akan menang.

[KELANTAN] MD. ALWI: Kita terpesong dengan cara promosi. Kenapa ada masalah. Itu kena tanya diri sendiri. Orang tengok kita macam sombong.

[KELANTAN] MD. ALWI: Kita pakai kereta mahal, tapi datang setengah jam lewat, tak patut macam tu. Kita kena bersama dengan mereka.

[KELANTAN] MD. ALWI: Jangan kita jadi bodoh macam Pak Pandir. Kita mesti lengkapkan diri kita, Kita nak Pas pertahankan Islam? No way. Nak Nik Aziz... tak ada nya. Dia benci UMNO.
Saya pernah tanya kenapa benci. UMNO ni lahirnya mulia, dulu pun Pas bersama tubuh UMNO.


[KELANTAN] MD. ALWI: Nik Aziz sudah memutarkan pemikiran rakyat seolah-olah Pas yang mempertahankan Islam. Cuba tengok mereka mengkafirkan UMNO.

Kononnya kita berkawan dengan orang kafir, Yanng saya tak faham kenapa ulama tidak melawan mereka. Orang kecil yang terpaksa menghadapi mereka. Sebab itu kalau nak harap Pas memerintah dengan cara Islam, hancurlah Islam dan negara ini.

4 comments:

Anonymous said...

Bravo la Che Alwi....

Anonymous said...

nik aziz jangan ingat dia kebal. dia 'terbuka' untuk dikritik.

anakbukitgantang said...

Che Alwi itu adalah anak seorang ulama pondok terkenal di Kelantan dan juga bapanya adalah Imam

Anonymous said...

bro pohon kebenaran untuk link posting ke FB pejabat adun kok lanas tq