Monday, October 4, 2010

Adakah individu yang akan tersungkur itu Azmin Ali?Azmin Ali dalam siaran berita Buletin Utama TV3 ada menyebut mengenai ‘individu yang tersungkur di Australia’. Kenyataan beliau itu dipercayai merujuk kepada Tun Dr Mahathir yang jatuh sakit di sana. Sopan sungguh ayat calon Timbalan Presiden PKR ni.


Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya. Azmin Ali nampaknya dah salah cakap dan salah langkah. Isu pokoknya adalah pemilihan PKR tapi bagaimana pula nama Tun Dr Mahathir boleh terseret sama dalam kancah politik PKR. Adakah Azmin sudah mengalami ‘menopous’ isu?


“Alhamdulillah”, itu mungkin kata Zaid Ibrahim. Rasa macam menang loteri. Semakin cibai dan lancang mulut si Azmin menyerang Tun Dr M, maka makin banyak undi simpati akan beralih kepada Zaid dalam perebutan kerusi Timbalan Presiden PKR. Tak perlu lagi nak bekerja keras. Padan muka kau Azmin.


Azmin Ali jangan perasan bagus walaupun sudah mendapat 102 pencalonan. Sedangkan ada 64 cabang menolak Azmin Ali sebagai Timbalan Presiden. Realitinya, ada banyak cabang yang tak mahu ‘mengiktiraf’ Azmin sebagai calon.


Ketika tiba hari pemilihan nanti, perwakilan PKR tidak akan ambil endah lagi siapa‘individu yang tersungkur di Australia’ kerana sejarah baru akan tiba. Nama Azmin Ali mungkin akan tersungkur di kerusi Timbalan Presiden. Siapa tahu kan.


6 comments:

Anonymous said...

dasar jantan dayus..biar isteri di ratah oleh bosnya...mulut memang macam darai dok berceloteh...kurang ajaq bunyinya...

Anonymous said...

Beradab sungguh bakal TPM aljiburie nih berbicara.Anak sapalah agaknya nih?sejuk porut omak ehh....ngandungkan dio...

Gerakan Timur said...

tersungkur di kerusi timb. presiden? Amiiiiinnnn....

pro zaid said...

Ahli ahli harus menolak Azmin dayus ni dalam pemilihan nanti kalau disimpan benda busuk dalam parti maka busuk lah parti tu biar parti pkr ditabir dan diselia olih org luar yg tiada kaitan kekeluargaan kerana Azmin dayus sanggup mengucapkan perkataan yg kurang sedap didengar olih rakyat malaysia.aku doakan agar allah tidak memberi ruang kepada azmin untuk mentabir pkr dan terus tersungkur.

Anonymous said...

Oi Azmin, bukan standard kau eh untuk kutuk Dr. Mahathir. Kau tu sapa? Cakap baik2 sikit eh. Kau punya jasa pada negara besar taik ayam pun takde, so jangan kau nak tunjuk hero kutuk Dr. Mahathir. Aku tahu kau kutut perkasa dan Dr. Mahathir tu sebab kau nak nampak macam hero kat depan kapiak2 dalam parti hang. Jadi kapiak2 tu nanti undi kau. Taktik bodoh lama la mamat. Kau lah mamat melayu yang sanggup jual bangsa dan agama sendiri untuk kepentingan diri. Cit.... taik ayam punya orang.

Anonymous said...

Formula one untuk tersungkur ialah beri bini kasi lain orang pakai dan tonggeng ponggoq kasi lain orang belasah demi kuasa dan kekayaan dunia.

Dan inilah yang akan berlaku kepada azmeen