Thursday, October 7, 2010

Koh Tsu Koon 'terlalu selesa' di kerusi empuk Putrajaya


Koh Tsu Koon terlalu sedap duduk di atas kerusi empuk Putrajaya dengan menjawat jawatan sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri. Koh Tsu Koon perlu ingat bahawa dia sebenarnya tidak layak kerana tidak menang dalam pilihan raya. Dia kalah kepada calon DAP dalam perebutan kerusi Parlimen Batu Kawan.

Koh Tsu Koon nampaknya ‘tak pernah hidup susah’. Walaupun kalah TKO dalam pilihanraya, dapat juga dia merasa jawatan menteri dalam kabinet kerajaan persekutuan. Tak ada beza kalau menang pun.
Wakil rakyat lain bukan main bersusah payah untuk menang, namun tak dapat layan special seperti diterima oleh Koh Tsu Koon.

Jadi, Koh Tsu Koon perlu cermin diri. Ingatlah bahawa jawatan yang didudukinya itu adalah kerana belas ehsan DS Najib kepada parti Gerakan. Jika Koh Tsu Koon sentiasa rendah diri dan bekerja keras membalas budi dan Ehsan DS Najib, Gerakan tidak akan terjerumus
ke lembah bermasalah.

Apa sudah jadi antara beliau dengan Lim Keng Yaik? Berkonfrontasi? Ada orang melihat Lim Keng Yaik adalah tokoh seperti Tun Dr Mahathir. Jika Koh Tsu Koon beri
layanan yang ‘salah’ kepada bekas pemimpin Gerakan itu, maka Koh Tsu Koon akan senasib dengan Tun Abdullah Ahmad Badawi.

Jangan jadi seperti kacang lupakan kulit.

2 comments:

Pena Agenoz BERBISIK... said...

SALAM UKHWAH

MAAF PAB BERKATA2

PAB HAIRAN BIN AJAIB BETUL DGN KOH SUKUN (BUKAN BUAH TAPI EX-KM PENANG & MENTERI JPM)

DULU SENI TAI CHINYA BEGITU HEBAT SEHINGGA TERGELUMPUR BAPA KEPADA BAPAK SEGALA KOMUNIS..SI KIT SIANG TUS UTK PERTAHANKAN PENANG.

LE NIE..DAH HILANG TELUR KER...

PAB NK BG CADANGAN...SI SUKUN NIE MINUM UBAT KUAT...BANTU NAJIBLAH...KUATKAN GERAKAN BALIK...BUKAN SUSAH PUN...KALAU LU ORG KUAT...LU ORG JUGA JADI KM PENANG SEMULA..

BILA UMNO PENANG NK JADI KETUA...LU CKP UMNO GILO KUASA...

APA LAH LU...SUKUN

PERHATIAN ; JGN SEMBARANGAN CKP GILO DI MANA2...N.AJIS SENSITIF

Anonymous said...

kalau BN dapat rampas penang, koh tsu koon pegi main jauh-jauh. bagi orang lain pulak jadi Ketua Menteri. Itupun kalau BN menang la..

Gerakan macam dah nak terkubur di penang...