Thursday, October 28, 2010

Cara UMNO Tanah Merah dapatkan pengundi baru


Perlawanan akhir Piala Malaysia antara Kelantan dan Negeri Sembilan yang akan berlangsung Sabtu ini ternyata mendatangkan kegilaan kepada semua orang. Walaupun harga tiket melambung, ia tetap habis dijual. Seronok sungguh FAM. Pandai buat untung.

Ada lagi orang Kelantan di Kuala Lumpur yang masih menaruh harapan untuk mendapatkan tiket bola? Jika anda dari Tanah Merah, boleh sujud syukur dan ucap alhamdulillah. Kenapa?

Kerana UMNO Bahagian Tanah Merah ada menjual tiket tersebut hingga hari Sabtu ini. Kalau tak silap, ia dijual di Taman Keramat, Cheras KL. Dalam berita sukan Buletin Utama sebentar tadi ada diberitahu mengenai penjualan 'tiket istimewa' ini.

Beli bukan sebarang beli. Kena ada 'pengerasnya'. Hanya orang Tanah Merah saja yang boleh beli tiket tu. Kena tunjuk IC untuk membuktikan bahawa anda berasal dari Tanah Merah. Jika layak, anda kena isi borang daftar pemilih sebagai pengundi.

Haa UMNO Tanah Merah, macam ni barulah smart. Aku puji kerana bijak merangka taktik dan strategi baru untuk mendapatkan pengundi baru. Tak perlu lagi jadi katak bawah tempurung.Cara diaaaa...

No comments: