Thursday, October 21, 2010

Terkini UMNO 2010 : Ucapan wakil dari Melaka


[MELAKA] MOHD. SAID YUSOF: Saya dari UMNO Bahagian Jasin mengucapkan terima kasih kepada Presiden kerana mengisytiharkan Melaka negeri maju. Yakin dan percaya 70,000 orang membanjiri Stadium Hang Jebat kerana kerajaan BN Melaka melakukan kerja dengan betul. Semua rakyat dapat nikmatnya.

[MELAKA] MOHD. SAID: Ahli-ahli UMNO kena buat kerja rakyat bagi memastikan kemenangan pada pilihan raya umum akan datang. Jangan seperti parti Golkar, menang tetapi lupa rakyat, biarpun parti itu banyak berjasa.

[MELAKA] MOHD. SAID: Segala tingkah laku kita sebagai pemimpin, diteropong termasuk isteri dan anak kita. Jadi, saya percaya syaf-syaf kita dihadapan tak ada yang macam ni. Tetapi dalam banyak-banyak ni, ada segelintir. Yang segelintir pula, seorang dua sahaja. Tetapi kita kena tegas sebagai pemimpin. Jangan kerana nila setitik, rosak susu sebelanga, Jangan kerana seekor kerbau bawa lumpur, habis sekandang terpalit lumpurnya.

[MELAKA] MOHD. SAID: Datuk Mat Mazlan pula minta pejabat UMNO dibuka sebagai pusat kerajaan. You pay peanuts, you get monkey business la...You pay apple, you get horse power la....bekerja di pejabat UMNO gaji RM400 ke RM500..apa ni..Tuan-tuan tepuk tapi tuan-tuan juga yang buat.

[MELAKA] MOHD. SAID: Jadi, jika ada masalah, turun dan jumpa orang kampung. Selesai masalah. Ikut cara Tok Pa, sampai airport, tukar baju, tukar kain, pakai kopiah. Tu la sebab Tok Pa tak kalah-kalah.

Inilah politik. Orang kampung kenal anak siapa. Itu sebab orang UMNO dituduh rasuah, rasuah, rasuah.

[MELAKA] MOHD. SAID: Mempertahankan Melayu dan kemelayuan bukan bermakna menghasut, sebaliknya mereka yang mempersoalkan perkara-perkara tersebut, tak perlu mempersoalkannya.

Merentas paya pergi seberang, pasir panjang Kuala Linggi, maafkan saya sikit dan kurang, panjang umur jumpa lagi. Dan Melaka menyokong.


-kredit to utusan malaysia


No comments: