Friday, September 24, 2010

Terkini : Pelajar 'puaka' dibebas dan dilepasMahkamah Sesyen Kuala Lumpur hari ini memutuskan tiada prima facie dalam kes 'bini puaka' terhadap lima mahasiswa Universiti Malaya (UM).

Sehubungan itu, Hakim Rozana Ali Yusoff mengarahkan mereka - yang berdepan dengan tuduhan cubaan melakukan khianat dengan menggunakan api dan melakukan pencerobohan jenayah - dibebaskan. – selanjutnya, baca SINI.

Apa yang tak kena dengan siasatan polis dan pendakwa raya? Tidak cukup bukti? Tidak cukup pengalaman? Kalau difikirkan, perkara begini sebenarnya boleh menjejaskan kredibiliti pihak polis dan pejabat peguam negara. Kecewa..malas nak komen panjang.


7 comments:

Anonymous said...

makin bongkak la budak2 ni..nanti diorang canag satu malaysia yang diorang berada di pihak benar..

Anonymous said...

masih ada lompong dan ketirisan dalam kerja siasatan polis dan pendakwa raya..sebab tu suspek mudah lepas. lebih-lebih lagi ada peguambela yang 'bagus'.

Anonymous said...

jika anda dihadapkan ke mahkamah..sila dpatkan peguam yg handal putar belit.. jika anda seorang pelaku pon boleh lepas.. lepas hukuman dunia..akhirat nanti memang tak boleh lepas..

Nasionalis1982 said...

anon 10:56, setuju dengan anda.

Anonymous said...

nampak cam ada yg tak kena dari segi bukti dan pihak pendakwaan.. entah2 saja nk sebotaj... lain kali kalau tak der bukti kukuh jangan bawa kes .... buat malu polis jer.. tak pandai buat sissatan...... nampak siasatan cam lepas batuk ditangga jer...kena hantar wat kursus lanjutan sisatan kes (CSI) kepada anggota pengawai penyiasat

Anonymous said...

what a shame..mungkin itu kata KPN..hehe

Anak Lenggong said...

mereka ni lah bakal menjadi pejuang dan pacacai bagi PKR & PAS dimasa depan...Orang bagi duit PTTN untuk belajar dan menjadi manusia yang berguna...belum menjadi bijak lagi sudah tidak kenang budi yang kerajaan salurkan kepada mereka..lebih baik tarik balik semua kemudahan dan peruntukan yang diberi kepada mereka supaya mereka tau dan insaf pada diri sendiri dan memohon bantuan daripada puak yang mereka sokong.