Wednesday, September 15, 2010

16 September : Dimanakah Encik We Have The Numbers?


16 September tahun 1963 adalah hari bersejarah. Hari penubuhan negara Malaysia bersama Sabah dan Sarawak.

16 September tahun 2008 juga adalah hari bersejarah. Kononnya ada orang nak ambil alih Putrajaya menerusi 'lubang belakang'. Pada hari itu, rakyat menunggu dengan penuh sabar dan debar.

Akhirnya...impian ke Putrajaya bertukar menjadi kisah dongeng. Ia sekadar fatamorgana. Dan 16 September 2008 menjadi hari paling hancing kerana semua rakyat Malaysia kena dibasahi dengan 'kencing'. Paling teruk adalah mereka yang setia menganga mulut menadah 'air kencing'. Mabuk hingga ke sudah. Padan muka !

Sampai bila bila pun rakyat tak akan lupa, siapa sebenarnya badut sarkas 16 September dan siapa paling terhegeh-hegeh mengejar ahli parlimen BN hingga ke Taiwan.

Di kesempatan ini, sempena tarikh mulia 16 September kami rakyat Malaysia ingin merakamkan ucapan terima kasih kepada badut tersebut kerana berjaya menghiburkan seluruh rakyat Malaysia dengan lawak mengalahkan kumpulan Senario. Kami amat terhibur. Betul-betul hor liao !

Di manakah kamu wahai Encik WE HAVE THE NUMBERS? Adakah kamu menyorok dalam bilik tidur dengan tertera mesej di pintu "WAKE ME UP WHEN SEPTEMBER ENDS ?" Kami faham, kamu memang patut malu besar.


3 comments:

Anonymous said...

Aku nak tergelak sampai macam nak pecah perut,kesian penyokong PR ni,masih percaya kat Aljuburi tu walaupun telah di kencing hidup-hidup....

Anonymous said...

Anuar telah kencing bercabang keatas kepala pemimpin tertinggi DAP dan PAS habis basah dan hancing sereban tok tok lebai dan kepala dap basuh 7x 16 sept pun belum tentu hilang hancing pering nya.

Ular Menyusur Akar said...

Takpe, kita kenang tarikh ini sampai ke anak cucu kita sehingga tercatit dalam sejarah tentang pembohongan besar politik negara.

Selagi ada 16 Sept kita ingat cerita ini.

agbr47: Lawak 16 Sept.