Thursday, September 16, 2010

Orang Melayu menyokong DAP (Video)


Jika orang Melayu itu membenci UMNO, maka dia boleh menyertai parti lain iaitu PAS atau PKR. Begitu lah juga sebaliknya jika mereka membenci PAS atau PKR, maka mereka boleh menyertai UMNO. Dan secara kebiasaanya akan kelihatan orang Melayu melingkari dalam ketiga-tiga parti tersebut.

Namun, amat pelik dan janggal jika orang Melayu itu memilih untuk menjadi ahli DAP ketika mereka membenci UMNO. Timbul persoalan, kenapa mereka tidak sertai PAS atau PKR sebagai alternatif? Adakah mereka turut membenci PAS dan PKR dan menganggap parti itu pun tidak boleh diharap?

Realitinya sekarang, dah ada orang Melayu menjadi ahli DAP. Malah sudah ada antara mereka yang memegang jawatan di peringkat cawangan DAP.

Di bawah ini adalah video yang menunjukkan penyokong DAP bernama Rizalman yang memberitahu mengapa dia menyokong DAP.


6 comments:

Anonymous said...

kepala butoh ko... nie la tali barut bangsa..secara tak langsung tali barut agama!

Anonymous said...

Tok nyanyok tak beri sebab sepenuhya.. sebetul-betulnya tok dia, emak bapak dia kena tipu dengan cina masa dulu2.. dari hutang ikan bilis, beras, bawang dll tak boleh bayar tanah dijual murah2 kepada cina. pastu sewa tanah kat cina suruh bela ayam tapi di belanya babi terpaksa jual.. akhirnya merempat!!

agenda tersembunyi ialah dia tak mahu tertipu seorang maka dicuba agar org2 melayu lain boleh ditipu biar sama2 merempat.. adil kan seperti parti keadilan!

dah nama pun org2 melayu.. tok nenek dari keluarga tani@nelayan naik ke keluarga tadbir kemudian hendak ke peringkat lebih tinggi..

kelam kabut, gopoh, golojoh dan seumpamanya hendak menaikkan taraf dan hieriki keluarga didalam masyarakat (seperti berudu mengejar air ludah) maka sifat hasad, dengki, pengkhianat dll semakin menjadi2.

serasanya tok nyanyok tu dah kena reject dari pas tak? atau kononnya hendak mengubah DAPigs supaya lebih toleren seperti Pak Al juburi keluar ABIM masuk UMNO kononnya tong tahi nak dibersihkan dari dalam! inilah sebenar spesis melayu oportunis dan penting diri yg terdapat dikalangan org2 melayu.

susah juga nak betulkan org2 melayu ni kan?

X SPU said...

Masa zaman kominis dulu pun ramai juga org melayu jadi kominis jadi tali barut komonis zaman ini org melayu pun masih yg mahu jadi kominis untuk jahanamkan negara dia sendiri dulu kominis berperang dengan askar dan polis tapi sekarang org melayu berperang dengan org melayu atas asutan kominis DAP bermakna org melayu yg sokong DAP kominis sama lah kominis juga org melayu.

Anonymous said...

aku syorkan mamat nie pegi petaling street sengih2 kat sana ,belek2 jam tangan kat situ dan mnta maaf cakap tak jadi beli ......
aku harap dia dapat penumbuk cina dap
kat situ....
dan dia akan ingat sampai mati apa cina haramjadah tu akan cakap....
semoga waktu akan menyedarkan dia!!!

mat lopong said...

laa...
mangkuk ni blom kenal sape dap tuh..
kalo kenal...menyumpah seranah kat dap nih..sampai 7 keturunan..

Anonymous said...

Mangkok hayun ini sebenar nya nak jadi calon wakil rakyat PRU 13, ini lah contoh terbaik keldai tunggangan. kalau tak percaya tengok sahaja Ahmad Mat ton di Johor, dapat jadi calon tapi kalah dalam pilihan raya yang lepas, Nasihat aku jangan lah ada Melayu lagi jadi mangkok hayun macam ni.