Thursday, September 2, 2010

Rezeki bulan Syawal adalah untuk semuaKerajaan Sabah adalah negeri terbaru yang mengumumkan pemberian bantuan khas raya kepada anggota perkhidmatan negeri sebanyak RM500. Sebelum ini kerajaan persekutuan, kerajaan negeri Melaka, kerajaan negeri Perak dan kerajaan negeri Kelantan turut mengumumkan bantuan yang sama sebanyak RM500.

Cuma kerajaan Pulau Pinang di bawah pimpinan Lim Guan Eng pada awalnya cuma nak beri RM400, tapi disebabkan sifat 'tak mahu kalah' dengan kerajaan persekutuan maka di upkan amaunnya menjadi RM500. Mujurlah Lim Guan Eng yang perasan bagus cepat buat keputusan. Jika tidak, frust lah anggota-anggota dibawahnya.

Hari raya adalah hari rezeki untuk semua. Duit atau bantuan yang diterima janganlah di simpan di bawah bantal atau dalam peti harta karun. Belanjalah sebaik-baiknya dan jangan kedekut. Biar semua orang dapat merasa nikmat bantuan tersebut tak kira siapa. Isteri, anak-anak, saudara mara ,penjual makanan di bazar ramadhan, peniaga di shopping kompleks mahupun penjual tiket bas. Selamat berbelanja.
1 comment:

Anonymous said...

syukur lah kita semua. semoga murah rezeki hendaknya.