Wednesday, September 22, 2010

Bukan UMNO, tapi Pisau.net yang berjaya ‘melibas’ DAP


Malaysiakini telah menyiarkan ‘jawapan lisan’ blog Pisau.net terhadap kepimpinan DAP Penang yang hari ini kita lihat mereka 'langsung langsung tidak demokratik’ dalam menguruskan persoalan yang dibangkitkan oleh rakyat negeri itu.

Penulis blog itu mendakwa kerajaan DAP Penang menggunakan wang judi bagi membayar warga emas menuduh pemimpin DAP sebagai "chauvanis dan rasis” kerana tidak memahami artikelnya yang ditulis dalam bahasa Melayu.

Pisau.net secara sinis berkata dia sanggup membayaran yuran tuisyen bagi ketua menteri Lim Guan Eng dan setiausaha politiknya, Ng Wei Aik, agar mereka memahami bahasa Melayu.“Inilah dia chauvanis rasis DAP selepas 50 tahun kita merdeka masih ada di kalangan mereka mereka ini tidak faham bahasa Malaysia.,” katanya.

Dia yang menamakan dirinya sebagai "editor" mempersoalkan mengapa Lim dan Ng “memutar-belitkan kata-kata dan menipu” apabila dia hanya mahu soalannya berhubung bayaran RM100 kepada warga emas berusia 60 tahun ke atas serta keluarga yang meninggal dunia diberi pampasan RM1,000 dijawab.

"Mengapa takut jika (mereka) tidak lakukan kesalahan?” soalnya dalam artikelnya yang berjudul Wang Ehsan, Pusing Sana, Pusing Sini."Pembaca blog mesti memahami modus operandi kerajaan negeri haprak ini: yang secara tergesa-gesa membuat laporan bagi menunjukkan mereka tidak bersalah.

"Taktik lama itu dah basi; buat laporan (polis) tidak bermakna awak tidak bersalah. Jika tak buat salah mengapa mengelabah dan takut?” soal Pisau.net.

DAP Penang panas punggung kena libas. Bukannnya dilibas oleh UMNO, MCA atau Gerakan, tapi oleh blogger sahaja !!

Bravo Pisau.net …bravo !! Kredit untuk anda.


2 comments:

Anonymous said...

tahniah,pisau,kau memang tajam..

Anonymous said...

pisau bukan sebarang pisau...sekali melibas, dua kali kena tebas..huhu