Sunday, September 5, 2010

Terima kasih Nahdlatul Ulama (NU). Rakyat Malaysia hargai kenyataan anda.


Gerombolan beruk yang memimpin beruk-beruk bergelar kumpulan BENDERA bukan dari kalangan mereka yang beragama Islam. Rupa- rupanya mereka ini dipimpin oleh oleh tiga etnik Batak beragama Kristian.

Kini, sudah ada pihak mula mempertikaikan usaha jahil mereka ini malah ada yang menganggap kumpulan beruk BENDERA membawa ‘agenda Yahudi’ yang mahu melihat dua negara Islam ini bermusuhan dan berperang.

Ini boleh dilihat melalui kenyataan yang dikeluarkan oleh organisasi Islam terbesar di Indonesia iaitu Nahdlatul Ulama (NU). Mereka menegaskan bahawa hubungan persaudaraan antara Indonesia dan Malaysia adalah terlalu kuat untuk dirosakkan oleh kepentingan ego individu.

"Kalau berlaku konflik, yang akan rugi kita sendiri. Orang lain atau pihak-pihak yang tidak suka dengan dengan persaudaraan kita, akan mengambil manfaat dari itu. Walaupun pihak-pihak berkenaan itu pada awalnya tak mempunyai niat sedemikian, namun jika Indonesia dan Malaysia menjadi lemah, mereka akan ambil manfaatnya.”

Nasionalis1982 : Majlis Ulama Malaysia adalah dipohon untuk mengeluarkan kenyataan yang sama bagi menyahut peringatan yang dinyatakan oleh NU. Moga kita semua berhati-hati dengan pengkhianat atau barua kepada Yahudi. Mereka ada disekeliling kita.


Gambar di atas adalah logo organisasi Islam Nahdlatul Ulama (NU)

5 comments:

Anonymous said...

Majlis ulama Malaysia perlu ikut jejak langkah NU untuk keluarkan kenyataan yang sama.

Kempen "Ganyang Malaysia" adalah agenda Yahudi !!!

C L J said...

Sikap permusuhan musuh sebenar kepada Islam (dan semua ugama) adalah jelas. Malah ia sudah terkandung pada banyak ayat dalam Al Quraan.

Maka janganlah kita sesama kita mencari atau mengizinkan pertikaian sesama kita. Wajiblah kita bersatu menghadapinya. Mengatasi kelompok politik sekali.

Ingatlah bahawa mereka tidak akan menceroboh kita dengan rupa dan wajah diri mereka sendiri. Maka hati hatilah kita supaya jangan diperguna oleh mereka atas sebab yang bijak pula direka.

agbr47 said...

Kalau rakyat kita sendiri yang mengapikan mereka supaya mengutuk dan menyerang kita, mereka lakukanlah.

agbr47: Kerana kuasa sanggup jadi duri dalam daging.

rinandamku said...

NU sedar dan nampak rahsia tersirat disebalik perlakuan itu , 'agenda yahudi' yang menggunakan ejen2 tertentu untuk mejayakan matlamat ,

Di Malaysia ,masih ada ribuan melayu yang tak sedar apa sedang dilakukan 'agenda yahudi ' ini , bapak agenda ini dipuja malah dipertahan ribuan pengikutnya bangsa melayu yg goblok !

Bapak agenda yahudi ini seorang GAY , umur dah tua tapi masih bernafsu songsang , dan inilah yang mati2an dipertahan , dipuja , disokong segelintir kita !

maka berhati2lah ! menolak bapak agenda yahudi ini bermakna kita sedar dan mahu pertahankan keharmonian dan maruah agama bangsa yg ada , menerima dan menyokong bapak agenda yahudi ini bermakna kita rela dan bersubahat untuk menghancurkan keharmonian , kedamaian , keutuhan persaudaraan yang ada ,

panji panji islam said...

Terima kasih banyak banyak NU kerana anda telah menyelamatkan maruwah kedua negara dengan kenyataan anda jelas BENDERA memang ditaja olih puak yahudi bermakna sekarang org islam indonesia dan malaysia harus bangkit menetang puak puak kafir ini yg mahu menghancurkan kedua negara dimalaysia kita sudah tahu siapa menyokong penuh yahudi di indonesia dia punya macai tak cukup di malaysia diindonesia dia buat demo memang sial lah dia seekor ni.