Wednesday, August 4, 2010

Video murid kurang ajar dalam berita TV3 semalam


Yang baik jadikan tauladan, dan yang buruk jadikan sempadan.


8 comments:

Kalam Timur said...

Pelajar skrg semakin aggresif, tugas guru makin mencabar.

Terima kasih pada semua guru-guru yg pernah mengajar Kalam Timur.

Bro Nasionalis,
Mohon link kan blog bro nih ke blog saya di:
http://warkahkalamtimur.blogspot.com/

Sy dah pun link blog saya ke blog nih..

Terima kasih.

Nasionalis1982 said...

Geng Kalam Timur,

Blog anda telah dilinkkan.

Anonymous said...

salam
secara peribadi saya mengenali guru disiplin tersebut..dia senior saya di sebuah universiti yang khusus dalam bidang ini..di akui dia mmg seorang yang penyabar kerana telah agak berusia jika di bandingkan dengan rakan2 sekuliahnya..melihat sendiri rakamantersebut, jelas murid tersebut yang salah..maka hukuman berat patut dijatuhkan kepada murid tersebut untuk menjadi pengajaran kepada yang lain..jika anda berfikir sebaliknya, tidak mustahil suatu hari nanti anak anda akan melakukan perkara demikian kepada anda

Nasionalis1982 said...

Anon 4:23,

Benar katamu. Cikgu tu nampak steady dan sabar. Kalau cikgu tu pun dah naik angin mau ditempeleng je budak kurang ajar tu. Sabar itu separuh dari iman. Hukuman setimpal wajar diambil ke atas murid tersebut. Memalukan nama baik keluarga saja.

hilbert said...

nasib baik kena cikgu...

kalau aku ditempat cikgu...siap budak tu aku belasah :-I

Anonymous said...

betul la hilbert,
kalau aku, dah lama aku terajang budak tu. Aku pantang betul dengan orang yang kurang ajar ni. Aku penah gak jadi pelajar. Kena tengking, kena denda, tapi itu sume yang buat aku jadi "ORANG". Kalau cikgu aku dulu buat dek je apa yang aku buat... ntah2 ngalahkan iblis perangai aku. Budak tu ada tanda2 nak jadi "IBLIS" la tu. Macam ni lah cikgu... pe2 pun selamatkan tengkuk cikgu dulu. Sekarang ni kalau silap sikit, "SEE U IN COURT". Nak harapkan orang atas bela cikgu... kirim salam laaa. Cikgu bela la diri cikgu sendiri.

Anonymous said...

AKU JUGA GURU,25 thn jadi guru,cabaran sekarang bukan mudah,yg penting kita mengajar anak bangsa untuk masa depan mereka dan negara.
jangan peningkan kepala dan cari beban yg memang dah bertimbun tu.
ajar pada yg mahu belajar,didik pada yg mahu didik,bimbing pada yg mahu dibimbing..nasihat pada yg bolih terima nasihat..
sayang pada anak murid yg tahu menilai dan menerima kita sebagai guru mereka.
berapa tahun sangat mereka dalam didikan kita.murid datang dan pergi..
keluarga mereka yg akan menanggung dan menghadapi kerena serta perangai mereka sepanjang hayat mereka.
kalau anak murid perlu bantuan guru...berkorbanlah untuk mereka2 ini.
yang tak tahu menilai pergorbanan kita,jangan jadikan itu satu masaalah kita.
yang penting kita ikhlas dalam mendidik,yang tak bolih dibentuk biarkan saja.
lagi kurang yg nak belajar,lagi mudah tugas kita,beri perhatian pada yg mahu belajar.
yg nak jadi hantu cam dalam video ni..biarkan saja.
ambil jalan mudah..kalau semua murid berjaya susaj juga..
sapa nak jadi pakguard sekolah,tukang sapu,tukang kebun,penjaga kantin..
tak kan semua nak harap pekerja nepal,bangla,indon pulak..
siapa nak penuhkan pusat serenti nanti.
semua jadi orang baik2..kesian polis tak kerja.
penjara kosong,warden kena ambil vss awal.
murid sayang guru,guru sayang murid..
murid suka belajar,guru sanggup berkorban untuk mereka.
itu cara saya..orang lain saya tak mahu komen

Anonymous said...

We stumbled over here coming from a different website and thought
I may as well check things out. I like what I see so i am just following you.
Look forward too looking over your web page again.

My website national health service