Wednesday, August 4, 2010

Misteri dan tragik


Apa yang sebenarnya berlaku antara bekas Ahli Dewan Undangan Negeri kawasan Permatang, Selangor, Datuk Abdul Aziz Mohd Noh,64 dan Naib Ketua Wanita UMNO Bahagian Tanjung Karang Siti Rohana Ismat,43 yang ditemui mati dengan kesan tembakan dalam kereta yang terbabas dekat Sungai Buloh di Lebuhraya Utara-Selatan tidak jauh dari Kuala Lumpur pagi Selasa masih satu misteri setakat ini.

Yang pasti terdapat satu kesan peluru di kepala Abdul Aziz manakala dua kesan peluru di kepala Siti Rohana dan tidak ada pihak ketiga dalam kejadian yang trajis dan mengemparkan itu.


Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar memberitahu siasatan awal polis mendapati tembakan tersebut dilepaskan dari bahagian dalam kenderaan itu. Beliau tidak menolak kemungkinan ia adalah satu kes bunuh dan bunuh diri. Polis menemui sepucuk pistol jenis Revolver .38, dua butir peluru belum digunakan dan tiga kelongsong peluru dalam kereta berkenaan.Pistol itu disahkan milik Abdul Aziz.


Ini bermakna kemungkinan besar salah seorang dari mereka menembak dan kemudiannya menembak diri sendiri.


Misteri dan penuh klimaks. Lokasi ada, bukti pun dah ada. Seperti kata Gil Grissom dalam drama CSI Vegas "Where the evidence never lie"
. Siasat jangan tak siasat.

Baca sini juga :
Amaran ! Jangan naikkan bendera PAS pada 10 Ogos ini.


2 comments:

bRAVEhEART said...

salam bro, blog ini dah saya bmasukkan dalam link blog para sahabat di blog saya.

Nasionalis1982 said...

tq tuan.