Saturday, August 7, 2010

DAPig terus menekan Bumiputera

Selepas Khalid Ibrahim menyokong cadangan Tony Pua untuk mansuhkan 7% diskaun bumiputera untuk membeli hartanah mewah, secara tiba-tiba muncul satu orang dari parti DAPig yang turut bersetuju dengan cadangan itu. Yang menyalak seperti anjing itu adalah Naib Presiden DAP. Nama dia Tunku Abdul Aziz. Sama ada dia melayu tulen atau tidak, itu bukan isu yang nak aku pertikaikan.

Paling aku panas hati bila Naib Presiden DAPig ini berkata
“jika diskaun tujuh peratus itu begitu 'kardinal' untuk menjamin hak istimewa Melayu, diskaun yang sama sepatutnya diperluaskan kepada orang Melayu untuk membeli barangan mewah lain seperti “BMW, Porches, sistem hi-fi rumah, tiket kelas pertama penerbangan dan malah juga barangan kemas serta batu permata.”

Pergh….aku kira kenyataan itu dah macam menghina hak istimewa Melayu tu. Seolah-olah menganggap bangsa melayu itu terlalu naïf dan miskin dalam membeli barangan mewah.

Makin Melayu itu bijak berniaga, bijak mencari sumber rezeki, makin sudah terbukti ramai yang dengki dengan kemampuan dan keupayaan Melayu itu.

Walaumacam mana pun, aku nak ucap ‘terima kasih’ kepada DAP. Kerana isu sebegini, makin ramai bumiputera merapatkan saf dalam mempertahankan hak yang telah dinikmati sejak tanah air ini merdeka.

Tumbang dan terkuburnya DAP dalam PRU akan datang, bakal memberikan kemerdekaan ‘kedua’ buat bumiputera Malaysia. Tak sabar aku tunggu saat itu.


5 comments:

ISAC said...

Bro kalau kereta mewah nak diberi diakaun 7% kat bumiputera ok jugak...

Nak cantik lagi...import tax 200-300% tarik balik sekali...Lepas tu bagi lagi diakaun 7%.

Kawan boleh bukak kedai use car kete mewah... :)

Gerakan Timur said...

DAPigs bangsat!!! Parti sialan ini pun masih ada orang melayu yang sokong. mmg iq tahap kambing!!!

Anonymous said...

BABI ( Barua Anwar Bin Ibrahim ) boleh jadi punahsihat di Pulau Pinang terlalu banyak Melayu haprak datang dari Pulau Pinang kes limbang bagi ke Brunai,kes Pulau Pinang serah ke Francis Light masa Sultan Kedah(P.Pinang dibawah kesultanan negeri kedah) kerabat ini jugak yang serah Singapura keluar dari Malaysia...Bapak Yahudi Melayu pun dari Pulau Pinang....Bagus le tu kasi ke Anwar jadi punahsihat orang Melayu ditanah tumpah negeri kelahiran sendiri....Fakta sejarah dah membuktikan semua baka-baka haprak orang melayu datang dari Pulau Pinang....Sila kan Anwar jadi punahsihat Kerajaan Negeri Pulau Pinang...Kitaran sejarah 500 tahun dulu hingga sekarang sudah bermula dan membuktikan segala-galanya...haprak oh haprak....
saja gurau dengan bewak punaisihat lord reid

amieieda said...

tunku abd aziz memang banyak....macamana dia bleh samakan epal dengan oren....

membeli rumah = pemilikan tanah...dan tanah ini memang tanah asal orang melayu sbb itu dasar tersebut digubal utk discount 7%. bukan semua orang melayu layak utk dapat beli rumah semahal tuh..yang kecik mcm tuh pun demer nak NGAP.. tapi mcm biasalah sekrang isu 7% sebelum ni isu apa depa tak sentuh....ALLAH pun demer dah cuit.

Anonymous said...

aku rase biar kite nampak bodoh tapi cerdik..kalu die kate nak kasi diskaun utk kete pulak ape agi sebat je la..kite tak yah nak ego..hahhahha...yang penting itu hak kiter....itu le taktik dieorg pakai selama nih...