Friday, August 27, 2010

Bagai anjing menyalak bukit. Siapa anjing tu?


Bendera Malaysia dibakar, diludah dan dipijak. Kedutaan Malaysia pula diserbu, dirosakkan dan dibaling taik manusia. Kemudian, dengan muka tak malu mereka menuntut Malaysia menuntut maaf.

Dengar sini Indon sekalian, ini jawapan Malaysia !!


Malaysia adalah sebuah negara berdaulat dan berpendirian tegas. Jika kami berkata TIDAK akan memohon maaf, maknanya ia memang TIDAK.

Menyalak lah sepuas hati kalian seperti seekor anjing yang menyalak bukit. Kalau nak panggil balik Duta Indonesia di Malaysia, amatlah dialu-alukan. Hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong.

Nasionalis1982
:
Untuk mengetahui kisah sebenar Disebalik Insiden Penahanan Tujuh Nelayan Malaysia Oleh Pihak Berkuasa Indonesia, baca kenyataan Majlis Keselamatan Negara (MKN) DISINI.
Untuk baca kisah versi Indon (bukan sinetron) pula, baca SINI.4 comments:

Anonymous said...

YEAH!!!VERY GOOD DATUK ANIFAH,ANDA TELAH MENAIKAN NAMA ANDA DALAM RANKING UMNO.NAK HARAPKA SILEMBIK KDN TU TAKPAYAH LE..SIBUK DENGAN KERIS DIA,ORANG DAH PAKAI BOM LASER,..BOLEH JALAN LAHH..

Anonymous said...

baru ku tahu kenapa Pak Lah nak sangat ambil Anifah Aman masuk dalam kabinetnya.

Anonymous said...

yeahhh~ sokong 100... indon mmg celake

Anonymous said...

Sokong Datuk Anifah Aman - Ini yang kami rakyat M`sia mahukan. Undang2 dibuat @ digubal bukan untuk saja2.Ianya sebagai landasan/Panduan, disiplin kepada semua warga MALAYSIA.MARUAH MALAYSIA. Tapi kenapa ada potongan pada HARGA tersebut @ inikah undang2 MALAYSIA ` ADA UNDANG2 TEPATI TIDAK LEBIH dari seperti IKLAN`