Tuesday, August 24, 2010

Kedutaan kita dilontar najis !!


JAKARTA 23 Ogos – Tunjuk perasaan membantah penahanan tiga anggota penguat kuasa Indonesia oleh polis Malaysia yang diadakan di depan Kedutaan Besar Malaysia di sini kecoh.


Tunjuk perasaan yang disertai oleh anggota daripada Benteng Demokrasi Rakyat Indonesia (Bendera) itu bermula dengan orang ramai membawa sepanduk mengecam Malaysia kerana menangkap anggota penguat kuasa negara berkenaan yang sedang menahan nelayan Malaysia yang menceroboh perairan Indonesia dekat Pulau Bintan.


Bagaimanapun suasana menjadi kecoh apabila penunjuk perasaan membawa lima bungkus najis manusia dan mahu dilempar ke dalam Kedutaan Malaysia.


Para penunjuk perasaan sempat memijak bendera Malaysia dan melepar sebungkus najis ke dalam kawasan kedutaan Malaysia dan ke atas Jalur Gemilang yang dibentang di atas tanah, apabila polis berpakaian biasa menangkap tiga penunjuk perasaan terbabit. Selanjutnya, baca sini.


4 comments:

Anonymous said...

Bangsa tak tahu diuntung! Halau je Indon dari Malaysia! Bagi muka sangat. Yang jadi pendatang haram pun tukar jadi pendatang tanpa izin! Lembut sangat tapi kalau dengan rakyat sendiri tegas mengalahkan melayan banduan!

Anonymous said...

relax bro, dorang ni di bayar oleh CIFUT BABI untuk berbuat demikian. yang buat tu hanya sedikit jika dibanding dengan majoriti rakyat Indonesia yang menyanjung dan menghargai negara kita dan juga memahami hati dan perasaan rakyat kita. ramai juga yang menyamnpah dengan si ANWAR BABI dan keluarganya tu.so ada lah balasan orang yang memabayar budak2 indon bodoh ni berbuat begitu.

Anonymous said...

nurul izzah yg terhegeh-hegeh promosi diri di sana..kemudian memburukkan negara sendiri. memang dasar pengkhianat.

Anonymous said...

MEMANG KELUARGA PUAKA.LAKNATULLAH AKAN MENYUSUR KEMUDIAN NANTI SEBANDAINAYA DIA DURHAKA PADA NEGARA.SEDIKIT DEMI SEDIKIT KEBURUKAN KELUARGANYA AKAN KELUAR.

RAKYAT MALAYSIA TANYALAH DIRI SENDIRI.INIKAH PEMIMPIN YANG KAMU MAHU.