Thursday, August 12, 2010

Khalid Ibrahim dapat kamera 'percuma'


Tiada ribut, tiada monyet, tiada angin..tiba-tiba pokok boleh bergoyang. Rupa-rupanya ada orang simpan kamera tersembunyi di pejabat Khalid Ibrahim.

Walaupun orang kata Khalid Ibrahim itu gagap, namun dia tak pernah gelabah. Sentiasa rilex dan tenang. Kalau orang lain, biasanya dia akan terus lapor pada polis. Minta polis siasat dan ambil tindakan. Al maklumlah, kehidupan peribadi telah dicerobohi.

Khalid Ibrahim ni lain sikit. Dia tak cari polis. Tapi yang dia cari adalah wartawan. Khalid pamerkan kamera yang dikatakan sebagai tersembunyi dalam pejabat kepada wartawan. Tapi apa yang dirakam oleh kamera tu tak pula ditunjukkan oleh Khalid.

“Kita akan melihat dahulu rakaman supaya menyenangkan kerja polis. Jika kita dapati ada keperluan, barulah kita akan membuat laporan polis,” itu kata Khalid.

Kenapa Khalid kena tengok rakaman dulu? Adakah Khalid takut jika ada ‘adegan’ yang berjaya dirakam oleh kamera tersebut?Khalid cuma cakap dia akan buat report polis jika ada keperluan. Jika tiada keperluan, bolehlah Khalid simpan kamera 'percuma' tu buat kenangan.

Nasionalis1982 : Teringat aksi Chua Soi Lek yang dirakam oleh kamera tersembunyi.


No comments: