Friday, January 21, 2011

Bila DS Anwar nak buka topik #tanyaanwar?


Seminggu dua ini kita dengar ada orang ajak DS Najib berdebat. Tidak lain dan tidak bukan orang itu adalah DS Anwar Ibrahim. Saya tak nak sentuh isu debat. Biarlah...biarlah orang itu terus meroyan. Lagipun saya tak nak sangat memikirkan hal debat ni, takut nanti saya pun boleh demam.

Saya cuma nak bagi cadangan pada DS Anwar. Sebelum beliau beria-ria sangat nak berdebat, apa kata biar dia 'berdebat' dengan rakyat terlebih dahulu. Opss...bukan berdebat. Tapi menjawab soalan daripada rakyat. Apa kata DS Anwar buka satu topik di FB atauTwitter iaitu #tanyaanwar?


Untuk makluman, DS Najib sudah membuka topik #tanyanajib pada 13 Januari hari lalu di FB dan Twitter beliau. Banyak soalan yang diterima dan DS Najib seronok dengan soalan yang ditanya walaupun ia agak sensitif dan bersifat peribadi. Sebagai jawapan, DS Najib telah menyiarkan video melalui laman YouTube sebagai respon kepada soalan-soalan yang dibangkitkan. Klik sini.


Jika DS Anwar membuka topik #tanyaanwar, saya percaya banyak soalan yang akan ditanya oleh rakyat. Saya jamin, DS Anwar pun akan rasa seronok. Lebih-lebih lagi mengenai isu peribadinya.

Apa macam bro? Ada berani?

#tanyaanwar !!
#tanyaanwar !!
#tanyaanwar !!
#tanyaanwar !!


2 comments:

1M514 said...

soalan saya..berani ke anwar nak buat topik #tanyaanwar? nanti kang bertalu-talu pulak soalan datang.

Anonymous said...

mohon link /banner
ke http://wicararumi.blogspot.com/