Tuesday, January 25, 2011

Ada orang pertikai kenapa Mantan NC UITM berkempen di Tenang

Bila tak paham Bahasa Malaysia, macam ni la jadinya. Tembak tak tentu hala. Akhirnya memalukan diri sendiri. Pada 22 Jan 2011 lalu, seorang mantan Naib Canselor UITM datang beri ceramah politik di DUN Tenang. Seorang YB dari Pakatan menulis di dalam twitternya sebagai respon kepada kehadiran tokoh tersebut ke DUN Tenang. Klik sini.
What is d brown-nosing UITM VC doing kempening 4 BN in Tenang? Thot academics x supp 2 involv in politics?
Saya tak nak cakap YB tu bodoh. Cuma kurang pandai saja. Tak apa. Saya boleh ajar. Wahai YB, mantan itu bermaksud ex. Dan Prof Tan Sri Ibrahim Abu Shah adalah bekas Naib Canselor UITM. Dia sudah bersara dan bebas untuk menyokong parti mana sekalipun waima parti Pakatan sekalipun. Ada paham?


12 comments:

SMVAG 93 - 94 said...

bodoh tak boleh diajar....


kalau macam tu cikgu mala punn tak boleh bertandingla sebab dia mantan.......

bodoh punya olang

Anonymous said...

tok sah malu ..cakap saja dia BODO, BA'GHAL,BENGAP,BENGONG..memang dia semua di atas tu ponnn...jgn teragak-agak..cakap dia BAHALOL

dah serik undi Umno! said...

bila cikgu normala resign cikgu, sokong pembangkang heboh puak2 kau..konon kepala politik la apa la..

bila si penysarah kangkung (pensyarah U aku) ni resign sokong BN, berderu duk jilat backup..ptuih!!..

Anonymous said...

ceh... normala tu ex resign 24hour semata-mata nak sokong pas. tan sri tu bersara wajib baru nampak sokong bn. ada nampak ker wahai encik dah serik undi umno??? bodoh piang!!!!

hisham said...

serik undi umno?....
jangan2 daftar pengundi pun tak.
jenis2 inilah yang dok menyalak..
ngaku bekas penuntut uitm pulak tu..
dulu masuk uitm tu siapa yang tanggung anjing oiiii.
dah keluar dan senang gigit tangan yang menyuap.
ada ke dap buat u bagi melayu masuk.
dasar bangsa tak sadar diri.
samalah dengan calon pas tu.

Anonymous said...

malaun ni dari dalam perut mak kerajaan subsidi,tadika,sekolah rendah, menengah ,universiti semua subsidi,dah berjaya kerajaan d maki macam dedalu tumpang rezeki pokok lain pas dia bunuh pokok yg dia tumpang.,apa punya orang

Ular Menyusur Akar said...

dsuu, orang bagi ambik, bagi 200 ambik, bagi batik ambik. Kalau dapat mintak 5, satu untuk sendiri, satu untuk mak, satu untuk kakak, satu untuk mak mertua dan satu untuk kakak ipar. Kat u, apa ada subsidi ambik. Pangkah tetap PAS, he..he... Tu kata nuar.

Bangsa tak malu.

Mesin Taip Buruk said...

Mister Potatoes... bakal calon BN di PRK DUN Merlimau tuuuu... baca http://mesintaipburuk.blogspot.com

Anonymous said...

woi dsuu...ko ni memang jenis tak kenang budi punya manusia laa...skalipun ko tak suka dengan pensyarah tu, jangan la kutuk2 org yang pernah mengajar ko dengan gelaran yg tak baik.

Ms Pearl said...

Itu la beza UMNO dan orang yang serik mengundi UMNO.

UMNO walau apa pun aliran poltik pelajar atau family pelajar TETAP DENGAN AGENDA MEMBANTU ORANG MELAYU MELALUI PENDIDIKAN (UiTM CONTOH PALING UTAMA)

Tapi pelajar melayu yang tidak tahu berterima kasih bila dah senang ada kerja dah ada diploma sikit MULA MENGIGIT TANGAN YANG MEMBANTU.

maka terbukti lah Agenda UMNO membantu dan menaik taraf kehidupan orang Melayu dari zaman zaman sebelum ITM hinggalah mencapai status UiTM.

p/s: mantan NC nama pun mantan he is free nak join parti politik mana pun yang dia suka. Tapi kalau join parti pembangkang memang tak tau nak letak muka kat mana lah confirm confirm terima duit persaraan yang gomen tanggung :D - so join BN/UMNO tu kira langkah yang betul. KAPISH?!

Anonymous said...

DSUU,

Kau cakap baik baik sikit. Kalau dia pensyarah kangkong, kau tu student kangkong lah ya? Bongok! Kau tu masuk UiTM tu universiti UMNO bodoh! Kau masuk jelah tadika pas kalau kau nak cakap banyak! Babi punya orang, tak sedar diri!

Kalau kau tak suka masuk kelas pensyarah kangkokng, kau masuk lah kelas pensyrah babi kau tu n.ajis. Haram jadah kau ye!

Tak pun kau boleh belajar dengan Nizar, banyak ilmu yang boleh dipesongkan untuk kau haram jadah, melayu tak kenal untung!

PPPPTTTTTTTTTUUUUUUUIIIIIII!!!!!!!!!

Anonymous said...

PAS...celaka....celaka...celaka......