Tuesday, December 13, 2011

Tun Dr M : Anwar adalah Ejen US


Pemimpin pembangkang utama, termasuk Datuk Seri Anwar Ibrahim, bersekongkol dengan Amerika Syarikat untuk menggulingkan kerajaan Barisan Nasional (BN), dakwa Tun Dr Mahathir Mohamad.

Bekas Perdana Menteri itu berkata, Anwar telah mendapat sokongan dari Washington melalui rangkaian pro-Zionis bukan kerajaan (NGO) yang dibentuk oleh neoconservatives Amerika untuk menghapuskan kerajaan yang unfriendly.

Dr Mahathir menyatakan persahabatan rapat Anwar dengan tokoh terkemuka di neoconservative Paul Wolfowitz sebagai bukti, sambil menambah bahawa ahli-ahli Majlis Peguam juga telah terlibat dalam konspirasi yang dikatakan.

"Anwar sentiasa bertemu dengan mereka dan berkata bahawa apabila beliau menjadi perdana menteri, beliau akan menghapuskan itu dan ini ... akan memberi kebebasan kepada rakyat."

"Beliau mempunyai sokongan mereka, sama ada dari segi wang atau sesuatu yang lain. Dia dan beberapa orang yang lain, termasuk peguam, mendapat sokongan dari sebuah organisasi yang diwujudkan oleh kerajaan Amerika Syarikat (AS) khusus untuk menjatuhkan kerajaan yang mereka tidak suka. "

Dr Mahathir berkata beliau yakin Putrajaya akan mengambil langkah-langkah yang sewajarnya terhadap mereka yang terlibat sebaik sahaja kerajaan mendapat bukti yang cukup tentang salah laku.

"Tanpa bukti, kita tidak boleh hanya bertindak atau menggunakan kuasa untuk menangkap orang. Setelah terdapat bukti yang jelas, saya pasti kerajaan akan bertindak, "katanya.

Dr Mahathir telah banyak kali dituduh oleh orang-orang Yahudi yang amat cemburu dengan kemajuan Malaysia. Malah mereka cuba untuk melemahkan negara, walaupun sepanjang tempoh 22 tahun sebagai Perdana Menteri.

Dr Mahathir paling terkenal mengatakan bahawa krisis kewangan Asia 1997 adalah konspirasi Yahudi di seluruh dunia, beliau berhujah: "Kami adalah orang-orang Islam, dan orang-orang Yahudi tidak senang hati melihat umat Islam maju".

Terjemahan daripada Berita Yahoo News Malaysia
Dr M Claims Anwar, Bar Council Are US Agents


No comments: