Friday, November 12, 2010

Baca ulasan Satu Hala mengenai dakwaan Chegubard pegawai JPM ada RM200juta


Oleh Satu Hala (Malaysia Instinct)

Nampaknya geng-geng Anwar sudah betul-betul terdesak.....dan bila terdesak.....mula leeee reka cerita yang sedap dibaca...hangat di hati...marah dan benci terhadap kerajaan dan UMNO mula menular....tapi bukti yellek....tarak bukti jugak....cakap saja.

Dan Anwar punya terjerat dengan kes liwat dan kes penipuan pemilihan parti 'paling demokrasi kat dunia' .....sampaikan Anwar terpaksa subcon kerja buat fitnah tu pada machai-machai tersohor yang lain....

Dan dalam ketika pemilihan PKR sedang berlangsung....semua yang bertanding berlumba-lumba hendak tunjukkan kepada penyokong bahawa diaoranglah calon yang paling sesuai untuk menang pasal rajin kerja dan rajin mendedahkan kelemahan kerajaan....(termasuk dengan kaedah menabur fitnah).

Salah satu machai dan calon berkenaan ialah mamat yang dulu selalu duk stim kat anak Anwar (Nurul Izzah)......che'GuBard....dia ni pernah cerita kat kawan baik dia yang dia melancap dengan mengingatkan Nurul Izzah...well..Nurul pun memang cun....ramai yang terlajak....termasuk mamat ni yang akhirnya frust sorang-sorang pasal Nuruk kahwin orang lain.....kah kah kah....

Gilah baca blog dia....tajuk entri "Misteri bagaimana pegawai PM ada harta RM200 juta".......Kononnya memetik orang dalam Jabatan Perdana Menteri....wooooo....orang dalam .....yakinnya aku!!!

Perghhhhhhh...suka hati aje sebut 200 juta.....nape tak 300...400....500...atau 600 juta atau 1 Bilion aje bro.....dah alang-alang kau menulis main taram takda bukti..... bagilah jumlah yang tinggi sikit....

Setakat lima keping dokumen yang takda sapa faham termasuk diri kau sendiri....ingat dah cukup kuat bukti tu? (Lagipun dokumen itu macam proposal untuk dapatkan pinjaman aje.....biasalah dokumen camtu)

Ini ke the best yang kau orang boleh buat untuk mengalih isu kelemahan PKR dan kebodohan mentadbir Anwar Ibrahim?

Oklah....selanjutnya....Pegawai yang dimaksudkan ialah Datuk Zakiah Ibrahim....Setiausaha Sulit Menteri Kewangan.....

Mangkuk ayun Che GuBard ni cakap.....Zakiah adalah individu yang memuktamadkan siapa yang mendapat projek melalui direct nego atau restricted tender di Kementerian Kewangan

Alahai mangkuk ayun....tender direct nego sudah tidak lagi diamalkan sejak tahun lalu.......sejak Najib naik PM.....macam mana Zakiah luluskan tender yang kaedahnya sudah tidak wujud lagi...????? Dey yenna deyyyyy.

Restricted tender atau tender terhad pula amatlah jarang dan kerap kali diberikan kepada syarikat luar kerana syarikat tempatan tidak memiliki kepakaran untuk sesuatu perkara itu...ingat senang ke nak main-main bagi aje kat orang luar?

Tapi....sebelum pergi lebih lanjut....biarlah Satu Hala terangkan sikit pasal kedudukan Zakiah....

Gred Zakiah sekarang ialah N41.....tetapi jawatan hakiki hanya N27...sebab asalnya beliau hanyalah Setiausaha Pejabat...lulusan pun takat SPM aje bro.....bukan menghina tapi itulah realitinya....

Beliau adalah kakitangan sokongan dan bukan pegawai asalnya.....Zakiah akan bersara tahun hadapan daripada perkhidmatan awam dan kini berusia 57 tahun...

Dengan gred dan kedudukan beliau itu....mana boleh beliau membuat keputusan siapa yang patut dapat projek kerana kuasa itu terletak pada Lembaga Tender yang Dipengerusikan oleh Menteri Kewangan....

Malah, kebanyakan keputusan dibuat oleh Ketua Setiausaha Perbendaharaan (KSP).

Jadi...lojikah pegawai paling rendah grednya mengarahkan pegawai atasan bagi projek tertentu kepada pihak yang dia mahu? Secara serius...langsung tak lojik...

Yang lagi tak masuk akal....dan Bard kantoi besar-besaran walaupun dakwa pakai orang dalam ialah part ni dalam entrinya......Menggunakan bilik yang betul-betul terletak di sebelah bilik PM.........

Ini memang kantoi paling bodoh aku pernah jumpa kat dunia ni......orang dalam yea......

Untuk pengetahuan...bilik betul-betul sebelah bilik Datuk Najib ialah bilik Setiausaha Sulit Kanan, Datuk Sheikh Puzi Sheikh Ali......

Bilik Zakiah kat depan bilik Najib....bilik Setiausaha Pejabat.....yakni jawatan asal Zakiah.....dan memang perlulah kedudukan Zakiah di depan bilik Najib kerana sebagai Setiausaha Sulit....beliau perlu melihat siapa yang datang berjumpa Najib....sambut tetamu-tetamu penting dan sebagainya....

So Bard the bastard.....memandangkan kau dah sebut pasal kedudukan bilik....dan terbukti kedudukan itu adalah salah.....so orang dalam JPM kau sebut tu memang tak wujud kan? Kau yang reka aje kan......pundek ayam betul la kau ni....buang masa orang aje baca penipuan masa pemilihan kau ni.....

Kalau betul orang dalam yang kau cakap tu wujud....takkan dia boleh bagitahu kat kau pasal bilik Zakiah tapi bilik tu salah......depan dengan tepi nyata sekali perbezaannya bro....orang takkan tersilap lah....

Dan ini mamat nama Halim Othman...kau cakap "Nominee Director" untuk Zakiah....mana buktinya? Sedap ati mak kau ajer kau cakap nominee director Zakiah....

Lagi best....bukti 2 syarikat milik Zakiah.....pantat kau....iye ke syarikat tu milik Zakiah? Sekali lagi bro...mana buktinya...kau main taram aje kan......aku boleh cakap syarikat ternak babi kat Sepang tu bapak kau yang punya.....main taram ajelah macam kau.....

Aku tak suka main taram bro....part kawan kau cerita kau berlancap ingat Nurul Izzah tu betul......bukan taram.....kau jangan cuba nak nafi atau tukar topik pulak nanti bila orang tanya....

Berbalik pada penipuan kau tu......kau pergilah cari dokumen yang relevan macam slip Suruhanjaya Syarikat Malaysia yang menyatakan dua syarikat yang kau maksudkan tu memang Zakiah yang punya.....carilah dokumen yang tunjukkan Halim Othman (macam nama pengacara Roda Impian dan Deejay Radio tu kan...) adalah "Nominee Director" pihak Zakiah......janganlah main cakap aje.....

Nak buktikan Anwar liwat Saiful pun doktor terpaksa korek jubor Saiful untuk dapatkan air mani Anwar....bukan main sebut aje....

Ni kau pergi letak entah dokumen apa kat blog kau....kasi highlight sikit untuk nampak real.....dan tetiba ada satu bahalol boleh komen...Memang hebat Cikgu.....Memang celaka betul lah puak2 ni.....puak yang komen tu pun tak reti apa kau tulis tu....tapi dah bodoh kan...sokong jugaklah....

Dan kau nak buktikan apa ni? Kau lebih bodoh daripada Anwar ke apa?


2 comments:

blogenstarz said...

Itu yang sebenarnya
Penjilat juboq anwar yang tegar



Izin copy

Sahabat-Gunung said...

Salam Perjuangan saudara.... Teruskan berkarya, moga kita boleh bekerjasama. Saya dah linkkan blog Tuan di blog saya.

Sahabat-Gunung