Thursday, October 15, 2009

Apabila DS Najib membuka jaket kalis pelurunya..

Cadangan pindaan Perlembagaan UMNO dalam Fasal 9.3 menyebut :

Pemilihan Pengerusi Tetap, Timbalan Pengerusi Tetap, Presiden, Timbalan Presiden, tiga orang Naib Presiden dan 25 Ahli Majlis Tertinggi(MT) dibuat dalam persidangan bahagian setiap tiga tahun sekali.

Ini bermakna 146,500 perwakilan bahagian mendapat kuasa memilih berbanding oleh hanya 2,510 perwakilan ke Perhimpunan Agung UMNO sebelum ini.

Jumlah itu termasuk 51,000 perwakilan Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri yang secara automatik ke persidangan bahagian.

Yang nyata, DS Najib mempertaruhkan jawatannya. Beliau seolah-olah sanggup membuang jaket kalis peluru dalam perjuangan walaupun tahu risikonya.

Ini barulah menepati slogan "usah bicara tentang perjuangan jika takut kepada risiko".

Tidak seperti individu yang mencetus slogan tersebut. Bijak berbicara soal perjuangan tapi hanya gah di atas pentas ceramah politik sahaja. Akhirnya, rakyat Malaysia yang mendengar ucapan dan nuansanya menjadi lalai.

Tabik kepada Khairy Jamaluddin yang tidak gentar serta lantang mengkritik Anwar Ibrahim kerana Anwar telah meracuni pemikiran rakyat, memanipulasi dan mengulit jiwa mereka dengan kata-kata indah seakan-akan dia lah pemimpin yang bersih, tulen, berintegriti, dan acap kali menuduh pemimpin UMNO sebagai rasuah, rakus dan rasis. (Klik sini)

"Siapa sebenarnya Anwar Ibrahim? Pejuang rakyat marhaen? Pejuang agama Islam? Pejuang bangsa Melayu? Pejuang hak asasi yang berjaya dengan helahnya terhadap sebahagian generasi muda yang tidak pernah kenal siapa Anwar yang sebenar, seorang chameleon politik sesumpah yang berubah warna mengikut musim dan ketika melompat dari pohon ke pohon; makhluk pelbagai alam".

Pastikan 'sesumpah politik' ini tidak berjaya tadbir negara !!!


5 comments:

Pemuda said...

http://www.umnobaling.com/

http://sekretariatbnbaling.blogspot.com/

My Longest Yard said...

Sanggupkah seseorang itu mempertaruhkan jawatannya demi mendahulukan perpaduan dalam parti serta mendahulukan kepentingan rakyat amnya.

Kerna mempertaruhkan jawatan Presiden UMNO bermakna mempertaruhkan jawatan Perdana Menteri Malaysia.

Ternyata amat mulia pengorbanan beliau.

Media Cyber said...

sanggup longest yard membiarkan blog nya dicerca? sudah tentu tidak ...? macam itu juga dia...

hilbert said...

Salam MyLY,

Saya amat kagum dengan ucapan YAB Datuk Seri Mohd. Najib siang tadi...tanpa melihat teks ucapan, saya melihat Datuk Seri Najib semakin bijak memimpin negara Malaysia...

Anonymous said...


Our updates Recent articles: