Monday, May 23, 2011

Ranking Arak : Ucapan tahniah patut diberikan kepada.....


Malaysiakini melaporkan Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan mengucapkan 'tahniah' kepada BN atas 'kejayaan' meletakkan Malaysia di tangga ke 10 negara konsumer arak.

Jika betul Malaysia di ranking ke 10, saya tak nafikan sangat. Lihat saja kilang Carslberg di tepi Lebuhraya Persekutuan. Tetap gah berdiri walapun pemerintah negeri sudah bertukar tangan. Ketika BN memerintah, kilang arak beroperasi. Bila PR/PAS memerintah, kilang arak TETAP juga beroperasi. Tiada perubahan. Tak kena tutup pun.

Walau bagaimanapun, semacam ada yang kureng bila Pemuda PAS ucap tahniah pada BN. Ini yang orang selalu cakap. Lembu punya susu sapi dapat nama. Saya yakin dan percaya Pemuda PAS Wilayah masih waras dan tidak mabuk todi. Kejayaan di ranking ke 10 negara konsumer arak bukan atas usaha BN. Pemuda PAS tak patut melupakan jasa Khalid Samad (Ahli Parlimen Shah Alam). Jangan buat hati kecil Khalid Samad terluka.


Mana mungkin kamu boleh lupa Lawatan Bersejarah Khalid Samad pada tanggal 5 Ogos 2010. Begitu besarnya jasa beliau kepada Malaysia, hingga mampu mencapai ranking ke 10 dunia...


No comments: