Tuesday, April 5, 2011

Pakatan Rakyat tolak penubuhan Suruhanjaya Diraja. Jadi, biar kita sendiri cari kebenaran !Babak awal video seks sudah didedahkan. Rakyat yang menonton video tersebut boleh menilai sama ada ia benar atau tidak. Adakah ia Anwar?


Kita minta kerajaan untuk tubuhkan suruhanjaya diraja. Jika Anwar rasa dirinya difitnah dan teraniaya, dia boleh bersihkan namanya dalam siasatan suruhanjaya tersebut.

Jika Anwar kata video seks itu sebagai konspirasi, dia boleh beri bukti pada suruhanjaya. Siapa yang terlibat, siapa yang wujudkan bukti palsu. Rakyat pun mahu tahu juga.
Video seks bukan lagi isu politik. Ini isu moral dan akhlak seorang pemimpin. Pemimpin yang dicanang sebagai bakal PM Malaysia. Bukan main-main.

Bila kita minta Suruhanjaya Diraja, pakatan pembankang tak mahu. Beri macam-macam dalih. Ramai pemimpin pembangkang yang mudah lupa. Memori macam ikan emas. Ketika kes VK Linggam dan Teoh Beng Hock, bukan main mahukan suruhanjaya diraja. Cis !


KUALA LUMPUR, 5 April (Bernama) -- Pakatan pembangkang akan menolak sekiranya usul menubuhkan Suruhanjaya Diraja bagi menyiasat rakaman video aksi seks yang dikaitkan dengan seorang pemimpin parti pembangkang dibentangkan di Parlimen.
Pengerusi DAP Karpal Singh berkata isu berkenaan tidak memerlukan kepada penubuhan suruhajaya kerana kes itu telah dilaporkan kepada polis.

"Suruhanjaya siasatan diraja lazimnya ditubuhkan bagi menyiasat perkara-perkara besar seperti rakaman video Lingam yang membabitkan pegawai tinggi," katanya kepada pemberita di bangunan Parlimen pada Selasa.


Semalam Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz dilaporkan berkata, Barisan Nasional akan membawa usul penubuhan suruhanjaya itu ke Parlimen. - Bernama

6 comments:

Anonymous said...

Pakatan pengecut !!
Karpal SIng pengecut !!
Lim Kit Siang Dayus !!

Semua takut dengan kebenaran. Takut hilang undi. ptuihhhhh!!

tobeng said...

Biasalah kalau tak poosingh bukan karpal singh namanya.Pelik tak pelik?Pihak yg katanya di'fitnah' pula takut dengan suruhanjaya diraja untuk mencari kebenaran.Mana ada orang tak salah takut macam ni?Lagi pelik orang yg dituduh pemfitnah pula yg bersungguh nak cari kebenaran siap minta suruhanjaya ditubuhkan.Kan ke terbalik kot tu.

Tiba2 benggali ni percaya pada polis dah.Kalau dah kata serah pada polis,kenalah terima apa jua keputusan siasatan polis.Ini tak,esok lusa polis kata sosok tubuh pelaku dalam video tu memang sah anwar ibrahim,muka2 yg sama juga menyalak kata polis anjing umno,anjing kerajaan.Sial ke tak sial perangai macam ni?

Anonymous said...

Ssu video seks adalah isu individu bernama Anwar. Bukan karpal sink atau LKS.

Kali ni, DAP cukup takut pula dengan Surunjaya Diraja. Selagi boleh dalih, mereka akan dalih.

Putrajaya punya pasal.

Anonymous said...

selama ni bukan main lagi pakatan rakyat sibuk minta kerajaan tubuhkan siasatan diraja untuk macam-macam isu. tapi kali ni tolak pulak. terkejut gila aku.

tosei.. said...

Gila, pembangkang menjadikan kerajaan skrg ini mcm badut sarkis, bila time dia org sikit2 suruhanjaya tp bila kena batang hidung sendiri selamba je menolak Suruhanjaya.

tungau said...

Kerajaan sekarang macam monyet dan Karpal Singh dan Lim Kit Siang tgh berguling2 menahan gelak.
pelacur pun lebih bermaruah la drp barisan kebinet skrg, khhhaaaakkkk.... ptuihhhh..