Wednesday, April 20, 2011

Lagi usaha menyemai sentimen kebencian terhadap kerajaan DS Najib

Gambar hiasan


Isu terbaru adalah mengenai projek email 1Malaysia. Dari semalam hingga ke hari ini iaitu sejurus selepas DS Najib lancar projek ETP berkenaan , DAP tak habis-habis spin dan mainkan sentimen kebencian.Kononnya, kos sebanyak RM50 juta untuk bina projek tersebut guna duit rakyat.


Punyalah hebat diaorang bakor sentimen..sampai bukak satu laman bodoh dalam FB '1M Malaysian who don't want Najib's 1Malaysia email' untuk kumpul ahli.


Orang yang bukak FB tu dan yang join pun sama bodoh jugak agaknya. Kerja macam bangla. Tak selidik dulu. Main taram saja.


Untuk makluman semua, DS Najib sendiri dah keluarkan kenyataan di sini bahawa "1Malaysia email adalah projek pihak swasta. Tiada wang rakyat yang terlibat."


Ternyata mereka mereka tidak boleh hidup dalam sehari tanpa 'aktiviti spin' minda rakyat.

3 comments:

KL BOYZ said...

sorry bro, salah parking da...!!

Nasionalis1982 said...

hehe..tq.

Mohd said...

Peniaga2 Cina dgn sengaja telah menaikkan harga Ulundu (bahan utk buat tosei yg menjadi makanan kegemaran kaum India).
Tak berapa lama dahulu harganya adalah cuma RM2.50 se kg, tetapi sekarang dah melambung ke RM7 se kg.
Apa cerita? Kementerian Pengguna haruslah menyiasat perkara ini. Adakah memangnya harga Ulundu dari India telah naik harga atau sengaja pengimpot2 Cina dan orang tengah Cina telah sengaja menaikkan harga.
Kaum Cina ini sangat licik! Mereka nampak bahawa kaum India di Malaysia sudah mula kembali menyokong BN. Jadi kaum Cina yg rata2nya peniaga mula bermain muslihat menaikkan harga bahan makanan ruji bagi kaum India supaya kaum India akan menjadi marah kpd Kerajaan iaitu BN dan tidak akan menyokong BN dlm PRU13 nanti.
Kita harap Kementerian Pengguna akan bertindak menyiasat perkara ini dgn segera. Kalau betul peniaga2 Cina itu didapati memainkan harga sewenang2nya, jangan bertolak ansur - batalkan saja permit import mereka dan masukkan mereka ke ISA sebab telah menjadi pengkhianat negara yg cuba menghasut perasaan benci di kalangan kaum India kpd Kerajaan BN. Tak perlu tangkap semua, tangkap seorang sahaja peniaga Cina ini dan yg lain akan menjadi takut dan akur.
Sedikit masa dahulu bawang besar dari India naik harga disebabkan bencana alam. Kita semua maklum.
Sekarang Ulundu bencana apa pula?