Tuesday, March 22, 2011

Video lucah berjaya 'mempopularkan' Anwar di muka hadapan akhbar


Anwar Ibrahim 'berjaya' meletakkan wajahnya di muka hadapan akhbar hari ini dengan cerita yang telah berjaya disensasikan.

Selagi video itu tidak ditayangkan kepada rakyat, maka selagi itulah video ini menimbulkan keraguan. Bukan hanya keraguan terhadap Anwar dan PKR, malah terhadap orang-orang disekelilingnya.

Anwar tak perlu lari hingga ke pejabat PKR untuk melakukan sidang media sambil dikelilingi oleh orang-orang yang berjawatan dalam PKR. Ini bukan masalah parti tapi masalah peribadi dan moral individu.

Jika video ini benar, tak perlu nak heret rakyat untuk terus berkata dusta.


5 comments:

Anonymous said...

utusan buat kesilapan bodoh. saya tidak faham bagaimana sebuah akhbar yang sudah berusia lebih 70 tahun itu boleh memilih penafian anwar sebagai berita utama.

bagi saya cukup disiarkan sebagai filler di muka dalam dan tidak perlu disensasikan kerana video berkenaan belum menjadi tatapan umum.

takkan kerana sudah disaksikan oleh editornya ia terus menjadi pilihan utama. bagaimana kalu Datuk T memusnahkan video berkenaan macam mission imposible. sapa nak jawan nanti

Anonymous said...

hello bro...belajar sikit tentang provok....kes ini besar....masalah zina...betul atau tak lain cerita...semua orang berebut2 nak keluar muka depan akhbar ( berita yang baik ) tapi anuar terpampang dimuka depan akhbar mengenai zina...walaupun dia menafikan...bait2 meloyakan dan menjijikkan rakyat bila melihat sekali imbas...ini yang dikatakan psaikologi terbalik.

Anonymous said...

Akhbar utusan laris macam goreng pisang panas bro...member aku budak pas dan keadilan pun beli....kedai tempat aku 100 naskah sehari dia jual utusan, biasanya petang baru habis, tadi jam 11 dah habis..wow

aku said...

UTUSAN MALAYSIA...

besar...berani....berpengaruh...

tu psai lah sampai PR tak boleh tidak mesti baca....bila kekonon tak kena kang boleh saman juta2.....tapi yang pasti...bebila ada PC ker...kalau boleh mesti nak halau depa ni.....tapi hakikatnya tetap nak 'fofular' tak kira lah atas 'cerita' apa sekalipun....janji 'fofular'....

apa2 pun DNA jangan luper plak...kalau dah rasa payah sangat...DNA kat penjara tu 'valid' lagi....cuma amik tanpa 'izin' ja...

n kalau da mula 'minat' sangat dengan DNA DS Najib tu...jangan pulak lupa kat DNA Shamsidar...DNA Azmin...DNA Afifa....yang memang da dulu...kini...dan selamanya diminati sentiasa....tak gitu?

giler biollll!

anamas said...

Orang Melayu ada berkata SAPA NAK MENGAKU BERAK TENGAH JALAN....Jadi faham-faham sajalah. Biarlah dia nak nafi. Kalau bukan dia kenapa nak marah-marah. Tuduh orang itu, tuduh orang nie kononnya nak jatuhkan dia. Sebenarnya tak da sapa nak jatuhkan dia tetapi dialah sendiri yang jatuhkan diri dia. Itulah kata orang jangan korek lubang nak jatuhkan orang lain, kut kita terlupa kita pula yang jatuh dalam lubang yang kita korek tu.Siapa yang masukkan pejanayah dalam jel kalau bukan penjenayah sendiri?