Thursday, May 2, 2013

Saiful Bukhari : Sumpah Laknat 2 dihadapan Kaabah, Masjidil Haram.Sumber : Blog Mohd Saiful Bukhari
JOM BACA PENJELASAN BELIAU ( KLIK SINI )

8 comments:

ManBonda said...

NuarBrahim ada telur ke nak buat macam tu ?

Anonymous said...

Kepada Anwar Ibrahim dan Mustapha Ali..berani ke nak bersumpah depan Kaabah?

Berani kerana BENAR
Takut kerana SALAH

Anonymous said...

Kalau anwar dipihak yg benar, pegi le dpn kaabah buat perkara yg sama. Bkn xde duit setakat nk pegi mekah tu.

Anonymous said...

Respect pada anda..berani kerana benar, takut kerana salah..insyaallah allah sentiasa bersama anda...

Anonymous said...

Percayalah, doa orang yang teraniaya sangat-sangat dimakbulkan Allah. Mungkinkah kita sebagai rakyat Malaysia akan menerima musibahnya kerana gagal menegakkan keadilan untuk Saiful. Mahkamah Malaysia gagal membela Saiful yang meminta keadilan buatnya. Fikir-fikirkanlah, mungkin Allah masih menyayangi Rakyat Malaysia yang telah membongkarkan segala kejahatan satu per satu. Sikiranya, kita masih membutakan mata hati kita, Nauzubillahiminzalik, azabnya mungkin tidak jauh. Lupakah kita kepada bala yang diturunkan kepada Kaum Luth :
Allah SWT berfirman:

"Dan (ingatlah kisah) Luth, ketika ia berkata kepada kaumnya: "Mengapa kamu mengerjakan perbuatan keji itu sedang kamu melihat(nya). Mengapa kamu mendatangi laki-laki untuk (memenuhi) nafsu(mu), bukan mendatangi wanita? Sebenarnya kamu adalah kaum yang tidak dapat mengetahui (akibat perbuatanmu)." (QS. an-Naml: 54-55)

Nabi Luth menyampaikan dakwah kepada mereka dengan penuh ketulusan dan kejujuran, namun apa gerangan jawapan dari kaumnya:

"Maka tidak lain jawapan kaumnya melainkan mengatakan: 'Usirlah Luth beserta keluarganya dari negerimu; kerana sesungguhnya mereka itu orang-orang yang (mendakwahkan dirinya) bersih.'" (QS. an-Naml: 56)

Anonymous said...

"Maka tatkala datang azab Kami, Kami jadikan negeri kaum Luth itu yang di atas ke bawah (Kami balikkan), dan Kami hujani mereka dengan batu dari tanah yang terbakar dengan bertubi-tubi, yang diberi tanda oleh Tuhanmu, dan seksaan itu tiadalah jauh dari orang- orang yang lalim. " (QS. Hud: 82-83)

Anonymous said...

Anwar ibrahim nak pergi mekah pun takut.apalagi kalau nak sumpah laknat depan kaabah.Nampak sangatlah memang bersalah.Kata duit melambak-lambak. Takkan sekali pun tak jejak kaki ke sana. Macam macam org kutuk DS Najib tapi dia dah tiba ke baitullah. Jangan jadi macam Kamal Atartuk mati tak diterima bumi.akibat mainkan hukum tuhan.Tunggulah nasib kau dan orang yg bersekongkol dgn kau satu hari nanti,Allah akan tunjukkan. Orang yang bodoh je yang tak dapat nilaikan dan tak boleh berfikir

Anonymous said...

Pas nak Hudud!
DAP nak Sekular!
PKR nak Anwar jadi PM!
PSM nak Sosialis (seolah-olah Marxis atau komunis)!
Hancur Malaysia ni kalau PR (Pakatan Rongak) memerintah!! Banyak sangat Kapten dalam satu kapal!!