Friday, July 8, 2011

Jika perhimpunan 9 Julai menyebabkan huru hara, maka hari seterusnya adalah 'tidak pasti' bagi Kuala Lumpur

Melihat kepada tindak tanduk penganjur BERSIH yang masih berkeras mahu berhimpun di Kuala Lumpur telah mengundang sejuta persoalan.

BERSIH sudah mengadap YDP Agong, BERSIH sudah berjumpa Ketua Polis Negara, tapi BERSIH tetap juga degil dan keras kepala.

BERSIH sudah diberi peluang keemasan untuk menyerahkan memorandum ketika mengadap YDP Agong tapi mereka 'sengaja' tidak melakukannya.

Ya, BERSIH ada agenda tersirat. Tuntutan BERSIH yang ada di atas kertas hanya alat kosmetik untuk menutup agenda kotor mereka.

BERSIH tetap mahu berhimpun di Kuala Lumpur pada 9 Julai. Tidak dapat tidak, Kuala Lumpur terpaksa menerima.


Kami tegaskan disini bahwa majoriti senyap rakyat Malaysia menyokong penuh tindakan PDRM demi kemananan dan kemakmuran Malaysia.

Ia bukan sekadar mengekang BERSIH tapi juga menghalang anasir-anasir syaitan yang mahu menangguk air di keruh.

Jika perhimpunan BERSIH pada 9 Julai menjadi kenyataan dan menyebabkan huru hara, maka kami mengandaikan tarikh 10 Julai, 11 Julai, 12 Julai dan seterusnya adalah hari-hari yang 'tidak pasti' bagi Kuala Lumpur dan Malaysia.

Lihat apa yang berlaku kepada Mesir. Lihat apa jadi dengan Libya. Hingga ke hari ini negara berkenaan masih belum stabil.


Kami berdoa kepada Allah SWT supaya negara kita ini diperlihara kemanan dan keharmonian. Jauhkanlah negara kami dari malapetaka dan bala bencana serta anasir jahat yang mahu memrorak perandakan negara kami. Amin...

7 comments:

Anonymous said...

Hancur! Hancur! Hancur BERSIH!
Hancur! Hancur! Hancur BERSIH!
Hancur! Hancur! Hancur BERSIH!

Anonymous said...

SEMUA INI ADALAH AKIBAT DARI PETUALANG BANGSA YANG TERLALU KEMARUK NAK JADI PM...HARAMJADAH PUNYA MANUSIA!

Anonymous said...

salam semua....

Saya pun sebagai rakyat Malaysia yg cintakan keamanan amat bengang dan marah sekali dengan puak puak babi ni....di manakah rasionalnya perhinpunan sial bersih ini..? sepupu saya akan berkahwin esok di Ampang.Jadi..beliau pun khuatir di mana kenduri kawinnya ramai yg tak hadir di sebabkan perkara ini.Siapa yg harus di salahkan..? saya cadangkan supaya segala tuntutan ganti rugi kerosakkan dan kerugian harta benda dan perniagaan kita tuntut pada penganjur BERSIH....!inilah sifat sifat kurang ajar yg di pertontonkan kepada kita..Jadi puak puak babi ni..pikirkanlah akibatnya..
Buat POLIS serta bdn uniform yg lain..saya menyokong dengan tindakan yg anda lakukan..pedulikan apa yg puak puak babi ini katakan..sekurang kurangnya keselamatan KUALA LUMPUR terjamin.

Anonymous said...

Lebih hancur lagi bila ade puak lain yg nak gempur Bersih ni ... api lawan api

Siapalah Sifu-sifu yg mengajar pengikut-pengikutnya ... api lawan api

Sifu ni belum bertaraf sifu ... tapi mengaku sifu ... cubalah sifu-sifu ni menuntut dgn TMM ... dah berjaya katam baru mengaku sifu ... itu pun kuk berjaya.

Memang benar org Melayu juga yg akan menghancurkan Melayu.

Anonymous said...

Kesian dengan sikap manusia yang tamak dan zalim dengan diri mereka sendiri. Mereka yang menyertai Bershit nie sebenrnya tak cukup ilmu lagi , katak bawah tempurung umpamanya, bertindak mengikut kepala lutut je..aku pun pelik mcm mana budaya budaya dari luar boleh masuk ke malaysia, yang paling sedih plak tu pak pak haji berkopiah pun turut serta. Kan lagi baik kalau pergi ikut misi ke Gaza dan Palestin tu atau bagi kuliah kat surau surau untuk mengembangkan syiar islam ada gak manfaat. Ini lah jadinya bila dah terlalu taksub dgn pemimpin, al-quran dan hadis pun ditolak ketepi kerana ingin mengikut nafsu syaitan yang menyesatkan.

Anonymous said...

JANGAN PERBICARAAN ANWAR UNTUK MEMBELA DIRI TAK JADI SUDAHLAH.....INI YANG DIRANCANG OLEH ANWAR!

Anonymous said...

Hal ini kerana rakyat Malaysia sentiasa menjatuhkan maruah Malaysia.
Wake up la Semua rakyat Malaysia!!!
Berfikir dahulu sebelum melakukan sesuatu...
Kalau benda uh baik,so jangan nak memperlekehkan...
Kalau yang buruk itu pula,so hendaklah dihapuskan dengan sehabis mungkin...
Cuba la korang pike apa yang akan terjadi pada Malaysia jika masing2 mahu ikut kepala sendiri...
Perghhh,hancur...
Ermmm,better korang banyak2 la berdoa pada tuhan...
Selalunya tuhan tidak suka pada manusia yang tidak berakal...
(kejap lagi mesti ada manusia tak sokong pandangan yang diberikan oleh aku nie...)
Jadi,pike2 la sendiri ea...
Noktah!!!