Friday, June 10, 2011

BERITA TERKINI : Utusan Online sudah pulih

Terkini : Kami mendapati portal Utusan Online sudah kembali pulih. Tiada lagi masalah untuk memasuki portal tersebut. Harap maklum. Klik SINI.


---------------------------------------------------------------------
Posting Asal :

Ini berita terbaru yang kami terima. Diperolehi daripada twetter
wartawan Agenda Daily.

" Laman web utusan, kosmo dan yang sama server dengannya tak dapat diakses sebab kena serangan DDOS sejak semalam. Perang siber. "


Harap maklum.




Posting Asal :

Kami mendapati portal Utusan Online dan Kosmo Online agak sukar untuk dilayari sejak dari hari semalam. Tak smooth seperti biasa. Ia mengambil masa yang lama untuk keluar paparan. Adakah ianya serangan virus? Atau kena hacked?

Kami ingin bertanya, adakah anda juga mengalami masalah yang sama?
Sehingga kini, pihak Utusan Online masih belum keluarkan apa-apa kenyataan.

8 comments:

ajai62 said...

Assalam Bro

Sama aje... sampai sekarang tak boleh nak buka... bukan lembab aje...langsung tak boleh online.

MaelPengerang said...

Betul lah... Apa masaalah sebenarnya ni?

Anonymous said...

Ni mesti kena hacked ni..hehe

Anonymous said...

kalau betul kena hacked, pasni bnykla peluang kerja utk muda-mudi grad IT nak membetulkan keadaan, adakah itu tandanya perang zaman moden makin hampir (hanya dgn menggodam internet?)....bersediakah anda?

Jeffry said...

BTUL LA BRO. SUSAH NK LOGIN PORTAL UM. SUMTHIN RONG LA. HARAP2 UM DPT ONLINE BALIK SECEPAT MUNGKIN

Nasionalis1982 said...

Utusan Online dah kembali ok. Baru je try tadi.

freelancepacketer said...

gikasaaa.. haha.. itu la padah umno troopers ddos harakah dulu.. kan dah kena dah.. utusan sampaikan berita yang betul la derrr.. jgn tipu rakyat...

Anonymous said...

@freelancepacketer... Laporan Utusan memang betol, tapi otak korang yang tak betol! Itu pasal tengok tiang tegak pun macam senget!