Thursday, February 11, 2010

PKR pujuk penyokong dengan telefon. Antara ayat sweet bakal diucapkan adalah..


1st day perbicaraan kes Anwar di mahkamah Jalan Duta menyaksikan around 100 orang sahaja yang datang dan jumlah tersebut makin berkurang hari demi hari. Nak tengok penyokong berkumpul dan junjung poster/sepanduk ke hulu ke hilir pun dah payah nak jumpa.

Disebabkan masalah 'kekurangan' penyokong yang mencapai tahap serius, maka PKR telah menggunakan strategi baru iaitu memujuk penyokongnya hadir ke mahkamah dengan telefon atau e-mel (klik berita disini).

Fuh..nampaknya PKR akan menggunakan kaedah memujuk rayu melalui panggilan telefon. Jadi, bersedialah anda semua untuk mendengar ayat-ayat sweet yang bakal diucapkan oleh mereka hingga membuatkan tahi telinga anda bisa mencair seperti ketulan ais di kutub utara..hehehe

Antaranya ayat sweet yang mungkin digunakan untuk memujuk anda untuk hadir ke mahkamah bagi memberi sokongan kepada Anwar adalah spt berikut ...


"
saya tau awak takut nak turun ke mahkamah jalan duta, tapi awak jgn risau... saya ade.. awak tak perlu takut lagi... tapi kalau awak rase takut jugak... abang mokhtar ade.. dia akan temankan awak..."



"sebelum ni.. abg sorang2 di mahkamah... bile awak ade.. abg janji akan jadi lebih baik nanti..."



"sori sayang.... janji abg anwar tak buat lagi...ni kali pertama dan terakhir dia buat ...marilah bagi sokongan kat abg anwar"



"sori la sayang.....jangan marah2 lagi eh....sayang kan comey.. temankanlah abang di mahkamah..sekarang abang keseorangan..nanti abg mokhtar bawak jalan2...nak....."



"tak molahh majukkk ekk.. nanti kene jual..jomlah datang dan beri sokongan ye.."


"syg dah tak sayang kat abg anwar ker?please jgn buat macam ni. kalau syg tak datang ke mahkamah nanti, boleh jadi gila nanti. plssss jgn buat abg anwar camni syg, merayu sgt2.plis....."



"Sayang,jangan macam ni sayang, kalau sayang tak pedulikan ayang,sesak nafas ayang, gelap dunia ayang malam ni sebab sayanglah satu-satunya nyawa ayang, nyawa yang ayang ada untuk teruskan hidup, hilang sayang,nyawa ayang terhenti...plissss datang mahkamah dan bagi sokongan ye..plisssss"



Apa macam? Anda termakan dengan pujuk rayu ini? hehehe



2 comments:

det said...

sweet giler siol ayat tu....

ISAC said...

Nampak mcm X dak sambutan...