Monday, August 29, 2011

Perhatian kepada rakyat Selangor : PBT kini telah ambil alih pengurusan pembersihan awam daripada Alam Flora

Penduduk di Selangor yang ingin membuat aduan mengenai perkhidmatan pembersihan awam di kawasan masing-masing kini perlu mengajukannya kepada pihak berkuasa tempatan (PBT) berkenaan.

Alam Flora Sdn Bhd yang sebelum ini mengendalikan perkhidmatan pembersihan awam, dalam satu kenyataan hari ini berkata perkhidmatan itu telah diambil alih sepenuhnya oleh PBT berkuat kuasa 1 Ogos.

Perkhidmatan tersebut mencakupi antara lain pembersihan longkang, menyapu jalan, pembersihan taman permainan, pemotongan rumput, kutipan sampah kebun, kutipan sampah pukal, pembersihan sampah haram dan pelupusan bangkai haiwan.

"Bagaimanapun perkhidmatan pengurusan sisa pepejal seperti kutipan sampah domestik di setiap rumah di Selangor masih lagi dikendalikan Alam Flora," kata kenyataan itu. - Mstar

So, selepas ni kalau anda alami masalah berkaitan longkang, jalan, rumput atau lalang, terus hubungi PBT masing-masing. Pihak Alam Flora tidak lagi bertanggungjawab.
Link
Ini adalah keputusan kerajaan negeri Selangor PKR pimpinan Khalid Ibrahim. Kita tunggu dan lihat..sejauhmana efisien PBT dibawah regim Khalid menguruskan perbersihan awam di Selangor.

No comments: