Monday, August 22, 2011

DNA Dalam Dubur 2.0 : Pertama kali Peguam Cara Negara II dengar pembelaan sebegitu rupa


Sebaik sahaja Anwar Ibrahim selesai memberikan pembelaannya pada pukul 11.47 pagi, Peguam Cara Negara II iaitu Datuk Mohd Yusof berdiri dan memberitahu bahawa ini adalah kali pertama beliau mendengar pembelaan seumpamanya yang diberikan dari dalam kandang pesalah.

“Saya sangat berminat untuk menyoal balas tertuduh berhubung kenyataannya yang tidak berkaitan dengan kes ini,” tambah Mohd Yusof.

Bagaimanapun, Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah berkata, pembelaan yang diberikan dari kandang pesalah tidak boleh disoal balas oleh barisan pendakwaan.

Gelagat Anwar hari ini memang menarik. Tak puas dia mendendangkan 'Lagu Irama Liwat 1998' di pentas ceramah pulusuk tanah air, kini dia menjadikan pula kandang tertuduh sebagai tempat melepaskan perasaan.

Sesi pembelaan yang sepatutnya dipenuhi dengan fakta bagi membela diri bagi menafikan bagaimana DNAnya boleh berada di dalam dubur Saiful Bukhari, namun sesi berkenaan telah dipenuhi dengan penafian, spekulasi, dan persepsi. Skrip konspirasi turut diulang siar oleh Anwar.

Sebab itulah pendakwaraya pun terkejut. Tak pernah lagi dia lihat cara orang membela diri seperti Anwar Ibrahim.

4 comments:

TokAyah said...

Nape susah sangat berpusing2 keterangan? Panggil nurul izah bukti awak ada bersama keluarga sewaktu kejadian. Kan dah selesai kes? DASAR KELUARGA PENIPU RAKYAT SUNGGUH MEMALUKAN. MANA JAM OMEGA?

Anonymous said...

Anwar Berahim telah buktikan kepada seluruh rakyat Malaysia betapa dia begitu takut kepada soal balas pendakwaraya. Kenape ? sebab Anwar memang seorang pengecut, penipu dan selama ini hanya tunjuk berani depan penyokong sendiri aje.

Anwar memang manusia haprak...
Selamt jalan ke Sungai Buloh....

Anonymous said...

Kata hebat sgt nak bedebat...ahh apalagi..debatla dgn peguam2 tu semua, kalau xdpt tunjukan bukti, sekurang2nya tunjukan ekor, tanduk n lidah bercabang tu kat dorang. kata org tua2...orang kotei bengkok ni berani..tp upa2nya kotei dia berlipat...pengecut jua si Anuar ni!!!

hitch said...

Dia buat mcm ni sbb apa...lepas ni boleh la berok2 dia spin citer satu dunia pasal apa yg diceritakan oleh nuar tu....terutamnya similo suam yg mmg penjilat tegar teloq nuar...!dgn harapan ramai akan percaya apa yg nuar citer.....padahal apa yg dia citer tu x ubah mcm skrip filem hollywood...