Sunday, August 28, 2011

Mat Sabu dah nyanyuk atau amnesia?

Biasalah...bila dah 'terlepas cakap', mula lah gelabah.
Kemudian cakap 'saya tak ingat, saya lupa, saya nyanyuk' untuk selamatkan diri sendiri.

Mat Sabu tak perlu risau. Kalau hang lupa apa yang hang dah cakap pasal tragedi Bukit Kepong, blogger pisau.net ada rakaman video. Tapi video ni hanya ada satu angle saja. Tak macam video seks anugerah tuhan, ada empat angle.

Wajah Mat Sabu memang jelas. Clear! Jadi susah nak spin cakap 'rupa mcm saya, suara macam saya tapi itu tak semestinya saya.'

Anda saksikanlah video ceramah dibawah. Memang sahih! Mat Sabu menyokong komunis.Minit 0:26
"Dekat nak merdeka nanti, siarlah cerita mengenai Bukit Kepong. Bukit Kepong ini, polis yang mati itu polis British. Hat (yang) serang Bukit Kepong itulah pejuang kemerdekaan yang sebenar, yang serang Bukit Kepong itu Mat Indra (Muhammad Indera). Dia Melayu tapi semua sejarah itu ditutup."

Minit 0:44
"Jins Shamsudin (Tan Sri) buat filem, Jins Shamsudin itu orang UMNO. Cerita Bukit Kepong (yang dibuat Jins) hat serang itu pula penjahat, hero yang mempertahan balai polis. Padahal Mat Indera yang mengetuai operasi itu akhirnya dihukum gantung"

Minit 1:40
"Semua sejarah negara kita bohong, pegawai British jadi pejuang kemerdekaan, lawan British jadi penjahat. Siapa pegawai British? Dato' Onn dan Tunku Abdul Rahman itulah pegawai British. Tapi bila tiba bulan merdeka hanya mereka yang ditonjolkan. Kalau begitu UMNO seorang sajalah yang merdeka, betul tidak"

1 comment:

Anonymous said...

Muka macam ni nak jadi pemimpin orang2 Melayu..??

Hahahahaa....

Belum sihat lagi si Sabu ni..