Wednesday, June 29, 2011

Berani sungguh dia nak gulingkan kerajaan melalui perhimpunan !!


Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Seri Khalid Abu Bakar telah menilai kenyataan Ketua AMK dan menganggap ianya ‘sangat serius’ dan ‘melampau’.

Kita sendiri boleh lihat wajah dan nada Datuk Seri Khalid ketika mengulas perkara ini yang disiarkan dalam berita semalam. Serius, tegas dan tidak berselindung.


“Ini satu kenyataan yang sangat serius..saya nasihatkan siapa juga jangan buat apa-apa kenyataan yang boleh mudaratkan ketenteraman awam...ini hingga menyebut hendak gulingkan kerajaan melalui perhimpunan..ini melampau.”


Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya.


Jika 'hasrat' Ketua AMK itu menjadi kenyataan pada 9 Julai iaitu mahu gulingkan kerajaan melalui perhimpunan, maka kami berani cakap, 10 Julai, 11 Julai dan seterusnya adalah hari-hari mendatang yang tidak pasti bagi Kuala Lumpur dan Malaysia. Aman dan sejahterakah kita?


Bukti video ada dibawah. Kredit untuk blog Media Permatang Pauh kerana siarkan video ini.

5 comments:

hafiz said...

Janganlah Amaran lagi...

Anonymous said...

kalau KL jadi macam mesir dan libya, 11hb Julai(Isnin) kita tak payah pergi kerja.

Anonymous said...

Brani kah kita nak jadikan negara huru hara? Brani kah kita nak jatuhkan kerajaan skrg dengan cara demonstrasi yg ganas? Brani kah kita tukar kpd kerajaan pakatan baru nnt dgn onar2 yg pakatan rakyat buat di sesetengah negeri? Perkauman dimainkan..ditindas..branikah kita kerajaan komunis ambil alih putrajaya?..tepuk dada tnya selera. Jgn menyesal dikemudian hari...

Anonymous said...

kentot ramai2 laju2 kt ketot haramjadah ni....anwar bagi apa kat dia ???? sape tauu ??

Anonymous said...

budah botak kontot ni cakap aja besar.. bila fru bunyikan loceng dia da cabut....king jubur pun tak nampak...minta Tentera ganti POlis.. sebab Polis byk sangat terikat dgn peraturan itu ini..saman sana saman sini...siasat sana siasat sini.. pembangkan minta siasat Kerajaan pun ikut pada Hal POlis tu lah jadi benting kerajaan untuk mengekalkan kekayaan org tertentu selam ini..hidup senang lenang, tidur lena..IGP serahkan aja Kuasa tu pada ATM abis cite...Bersihlah Nam PDRM lepas ni.. tak ada YB memperlitikkan isu-isu salah guna kuasa, zalimlah,m tak bertemadun, biat ATM ajat Puak sialan ni....atau Najib serah Kerajaan ni kepada Pak Lah.. tentu BERSIH akan setuju...caya tak ?