Wednesday, April 10, 2013

Kepada budak samseng ni, jap lagi polis datang ambil. Tunggu depan rumah ye.


KUALA LUMPUR 10 April - Polis sedang mengesan pelajar-pelajar sekolah menengah yang berseronok membelasah seorang pelajar lain dalam kejadian yang dipercayai berlaku di Pulau Pinang.

Kejadian tidak berperikemanusiaan itu dirakamkan oleh salah seorang pelajar samseng itu dan video itu tersebar di Internet.

Polis Diraja Malaysia, menerusi laman Facebook rasminya, hari ini meminta orang ramai yang mempunyai maklumat atau mengenali individu-individu yang terlibat di dalam klip video tersebut supaya melaporkannya di balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.

"Pihak sekolah, mangsa atau keluarga yang terlibat juga diseru tampil untuk membuat laporan di balai polis terdekat," menurut kenyataan polis dalam laman Facebook itu.

Video berdurasi satu minit 32 saat itu memaparkan seorang remaja yang masih memakai pakaian sekolah dibelasah sekumpulan remaja lain, dipercayai rakan sekolahnya di dalam sebuah kelas.

Mangsa itu dilihat tidak melawan apabila seorang remaja yang memakai baju T berwarna kelabu menyerangnya bertubi-tubi - menumbuk, menendang dan menyiku mangsa ala Tomoi.

Kejadian itu turut disertai oleh dua lagi remaja lain yang turut sama membelasah mangsa. Salah seorang daripada mereka berbadan gempal.
Mangsa turut dipukul menggunakan objek keras dan pesta pembantaian itu hanya berhenti apabila seorang daripada anggota kumpulan itu meminta agar perbuatan itu dihentikan.

Dipercayai pembantaian itu disaksikan oleh lebih daripada lima orang dan kebanyakan mereka hanya tertawa melihat mangsa dijadikan punching bag bagi kumpulan samseng itu. - UTUSAN ONLINE

3 comments:

Suman said...

Kepada ibu bapa pelajar yang di buli tu saya harap mereka dapat bersabar. Biar undang-undang yang menentukan hukumannya. Memang geram, marah, sedih dan sakit hati melihatnya. Kalau terkena kepada anak sendiri mungkin saya pun hilang kewarasan untuk bertindakbalas.

Anonymous said...

Kalau yg kena buli tu anak aku, memang aku seret budak2 samseng tu ke balai polis. Lepas tu akan saman mak bapak dia.

Anonymous said...

ni kisah mak bapak yang tak reti mendidik anak.. sibuk keje cari duit, anak jadi samseng pon tak tau..