Wednesday, December 21, 2011

Hassan Ali vs PAS : Hanya drama yang penuh kepalsuan?

Krisis antara Hassan Ali, Nasharudin Mat Isa dan PAS makin meleret-leret seperti tiada jalan penyelesaian. Kami naik rimas dan serabut lihat ada media yang beri liputan penuh krisis berkenaan.

Anak buah bergaduh bagai nak rak. Tapi sehingga sekarang, tiada suara Nik Aziz dan Hadi Awang. Senyap. Kelu. Mana pergi suara seorang Musyidul Am? Mana arahan dari seorang Presiden?

Bila pemimpin PAS senyap, maka timbul rasa curiga. Adakah ini hanya drama yang penuh kepalsuan? Atau strategi untuk menarik kembali pengundi Melayu/Islam yang semakin menjauhi PAS?

2 comments:

Anonymous said...

Tuan, you have a point lah. jangan2 kita yang kena tipu diorang ni.

Anonymous said...

Betul jugak pandangan tuan.
Kalau betullah dua org mangkuk Pas ni ikhlas memperjuangkan Agama ,Bangsa Negara dan institiusi Raja Melayu kenapa tak tinggalkan saja Parti Pas?
Kenapa masih berdolak dalih itu ini?
Kenapa nak cari publisiti murahan?
Kalau benar kamu ada pendirian dan maruah pejuang Agama Allah tinggalkan parti Pas yang tidak ememperjuangkan Islam dan cari sebuah parti atau pertubuhan yang sekurang2nya memelihara dan menjaga kehormatan islam.bangsa,negara dan raja2 melayu beragama islam.
Jgn asyik nak komen mcm budak2 minta simpati..org sabah kata 'minta puji...'
Kalau sayangkan pangkat dan jawatan melebihi Allah baik jangan banyak sandiwara, lakukan yang terbaik untu islam dan kami sebagai rakyat tahu menilai kejujuran dan keikhlasan kamu.
kalau masih berdrama ituini lebih baik duduk diam2.
ambil contoh beberapa pemimpin Pas yang terang2 menghina agama,bangsa,negara dan raja mrk masih diangkat sebagai pemimpin agung oleh ahlul Pas walaupun mereka dikedudukan yang salah.
Jangan banyak bermain dgn minda rakyat..
Rakyat sudah boleh menilai kejujuran kamu dan drama yang cuba kamu mainkan.

Ada sedikit keberanian sudah cukup untuk menentang kejahatan.

Saya lebih rela kalau tidak dianggap islam kalau tidak menyertai PAS daripada menjadi islam dalam Pas tetapi hina disisi Allah.
Walaupun UMNO dianggap tidak islamik malahan dikafirkan sendiri oleh saudara seagama,sebangsa dan senegara sekurangnya ia tidak pernah mengkafirkan org lain.
Saya cari islam dgn mencari guru yang Murshid, saya tak akan mencari islam dengan guru atau Parti yang BULLSHITTT.

Agama Allah adalah benar.