Tuesday, October 25, 2011

Pengakuan berani mati : Saya yang bunuh Gaddafi !!

Bongkak..inilah pemuda bernama Sanad Al-Sadek

Seorang pemberontak muda Libya dengan bongkaknya mengaku dalam video yang disiarkan di internet bahawa dialah orang yang melepaskan peluru sehingga membunuh Muammar Gaddafi.

Sanad Al-Sadek Al-Ureibi, 22 berkata "Kami mengheret Gaddadi dan saya memukul mukanya. Ada pemberontak lain yang mahu membawa Gaddafi pergi. Kemudian saya melepaskan dua tembakan, satu di kepala dan satu lagi di bawah bahu."

"Gaddafi tidak mati serta merta, mungkin setengah jam selepas itu."Adakah Sanad Al-Sadek ini seorang hero atau seorang lelaki bodoh yang mengaku melakukan pembunuhan?

Apapun, pemuda ini baru sahaja 'menjemput' keluarga Gaddafi mencari dan membunuh diri dia sendiri.

10 comments:

Anonymous said...

beliau bukan hero, beliau bukan bodoh
beliau adalah talibarut kafir laknatul

Anonymous said...

Mana Hak Asasi yang dilaungkan sebab sebagai seorang POW (Prisoneer Of War) Gaddafi layak dilayan dengan hak Asasi asas.
Berlainan Kat Malaysia, OKT diberi layanan istimewa tetapi yang kena liwat pulak tertunggu-tunggu.

usin said...

sejarah yg tercatat sebagai paling bodoh sepanjang zaman bg rakyat libya. benar org akan sentiasa mengingati siapa yg membunuh gaddafi, tp memalukan kerana menjadi talibarut barat & yahudi.

Anonymous said...

Undang2 antarabangsa pada hak seorang tawanan atau askar yg menyerah mengatakan , mereka harus dilayan dengan baik dan diberi asas kehidupan , tidak boleh dibunuh atau diseksa , kerana ianya boleh dikatakan melanggar peraturan hak2 tawanan ,

juga , seseorang askar atau tawanan yg ditangkap tidak bersenjata tidak harus dianggap sebagai askar , dia harus mendapat hak sebagai tawanan yg baik ,

membunuh tawanan yg cedera atau menyerah adalah salah dari segi undang2 perang , mereka harus dibicarakan dan harus dihukum dengan hukuman yg setimpal , mereka boleh disabitkan sebagai penjenayah !

Abd Razak said...

apakan daya pembunuh gaddafi itu adalah pro USA dan barat.barat akan menutup mata bila puak barat membunuh tawanan perang seperti di iraq.
semoga allah menurunkan bala keatas rakyat libya yang tidak mengenang budi dan termakan hasutan USA dan barat dalam usaha menukar pemimpin islam .selapas ini ramailah pemimpin arab yang pro USA dan barat memeimpin negara arab dan menjadi kaya raya sedang usa dan barat membolot minyak arab.

hilbert said...

Salam bro,

budak itu adalah spesis 'anjing yang tersepit' ...tidak akan selamat hidup dia dunia dan akhirat!!!

RajaHaji said...

Arab ni adalah bangsa paling bangsat dan celaka (kecuali Rasul yang diutus Allah). Allah bagi segala kekayaan dunia kepada negara Arab supaya mereka dapat membela Islam dan membela negara Islam lain yang miskin, tetapi bangsa yang tak sedar diri ini sentiasa bermusuh sesama sendiri, gila kuasa, tamak haloba, somobong dan bongkak. Akhirnya satu persatu negara Arab di kuasai oleh kafir laknat iaitu Yahudi yang memperkuda NATO dan lain-lain.

Inilah juga yang berlaku di Malaysia dan akan mencapai kehancuran tidak lama lagi. Orang Melayu asyik bergaduh dan berpecah kerana kesombongan dan kebongkakan pemimpin, bangsa Melayu menjadi mangsa dan tak mustahil akan ditindas di bumi sendiri oleh bangsa yang bijak mengambil kesempatan dan manipulasi orang Melayu. Sedar lah wahai bangsaku...sedarlah bahawa kamu sedang dihancurkan oleh ejen-ejen Yahudi yang dipilih dikalangan kamu sendiri.

Anonymous said...

Anak muda yg sombong lagi zalim. Siapakah yang membesarkannya dengan kebanyakan kemudahan asas adalah percuma?. Inilah terjadi apabila telah termakan hasutan dan hati dipenuhi kebencian semata. Siapakah yg menang?. Bukan dia tetapi barat yg telah berbudi (NATO). Semoga Gaddafi dan tenteranya yg terkorban ditempatkan bersama shuhada kerana menentang orang Islam yang bersekongkol dgn kafir harbi menumbangkan kerajaan Islam.

Anonymous said...

bebudak memang takda otak, tak tahu menahu sesuatu perkara tetiba masuk campur buat hal. bebudak umur 20an memantat, merogol tulah pekerjaan utamanya.

lagipun bangsa arab ni mana ada tamadun dan belas ikhsan. sahabat2 nabi sendiri dibunuhnya termasuk keluarga nabi sekali.

arab memang bangsa yang bangsat, taksub bangsa, sentiasa membalas dendam, suka berjoli dan inum arak. tilah dia orang arab celaka. tengok perangainya macam celaka. patutlah negara2 arab sentiasa huru hara diatas kebodohan yg melampau dan diperbodohkan oleh israel dan amerika sebab mereka memang bodoh.

Anonymous said...

BAngsa Arab amat payah untuk belajar dari sejarah...Libya sebelum pada kemerdekaan adalah bekas tanah jajahan Italy,namun masih lagi minta untuk diperhambakan...sanggup menjadi hamba kepada kafir yahudi laknatullah...tidak pernah dalam minda mereka untuk bersyukur dengan nikmat yang mereka ada, sebaliknya sentiasa bersifat bongkak, sombong...aku duduk di tanah ARab la nih...baru aku tahu bagaimana perangai Arab yang keji nih...selfish, takdak disiplin...bila ALlah tarik nikmat kekayaan depa jam tu baru depa tauuu...

UB46 Ad-Dakhal, Al-Jubail KSA