Friday, October 7, 2011

Kalaulah petang ni TIADA BERITA BAIK buat penjawat awam...


Ya kami faham. Harapan yang diletakkan oleh penjawat awam cukup tinggi. Masing-masing menunggu berita baik dari DS Najib.

Tapi bagaimana jika dalam belanjawan hari ini, TIADA kenaikan gaji atau bonus akan diterima oleh penjawat awam. Apa akan berlaku?

Adakah anda akan memaki hamun dan mencaci kerajaan? Baring atas jalan?

Kepada penjawat awam sekalian, kami dapat dengar debaran jantung anda. Sila tarik nafas dalam-dalam. Bersedialah atas segala kemungkinan.

Kalau ada rezeki, adalah. Kalau tiada, bersabarlah.

Segalanya akan diketahui petang ini. Jeng ! Jeng ! Jeng !

6 comments:

jejakazman said...

pada aku jika takde apa2 utk mereka petang nie najib menempah masalah besar pada pru13 nanti....bukan mengugut tapi itulah realitinya...1.3 juta pekerja awam tidak semuanya penyokong kerajaan....terima lah hakikat ini....begitu ramai musang berbulu ayam bertugas sebagai pekerja awam....itu realiti....

Anonymous said...

Ingat apa yg terjadi kepada Pak Lah pada PRU Mac 2008.

hangkedee said...

Kita tenguk teori "Rahman" akan menjadi kenyataan atau tidak bermula dari tindak tanduk Pm anak didik Tun Dun Bodohwi.Setakat ini kebodohan terserlah.1.sering mencurah air di daun keladi kepada cina kafir harbi yang kaya raya berjuta juta di bantu,,mengagungkan Bahasa Mandarain kerana anaknya pandai berbahasa cina tersebut.2.Keselamatan berdua sepupuk yang semakin merungsingkan rakyat sekiranya berlaku keganasan kerna gigi sudah di buang kelaut cina kafir harbi.yang tinggal hanya gusi untuk makan jerung!.3.Kenapa tak mahu membenarkan isterinya bertanding ketua wanita supaya hari hari boleh masuk TV.

Anonymous said...

Lepas Teori RAHMAN, akan bersambung pula dengan teori MAHATHIR.

Mael Hashim said...

Kenakan cukai atas orang swasta untuk diberi pada penjawat awam. Pi mampoi la ...

Nasionalis1982 said...

Bro mae1000, jangan kita lupa atau buat-buat lupa. Penjawat awam pun membayar cukai jugak.